Χανιά: Απατεώνας του… έταξε 27.000 ευρώ και του πήρε 8.400 ευρώ

Δεν έχει τέλος το θράσος των απατεώνων που με διάφορα προσχήματα αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες. Το νέο θύμα τους, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, είναι ένας ηλικιωμένος από την περιοχή της Κισάμου στον οποίο άγνωστος τηλεφώνησε την περασμένη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και του συστήθηκε ως ο διευθυντής της τράπεζας από το Καστέλι Κισάμου.

Μάλιστα ο απατεώνας για να γίνει πιστευτός δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το όνομα του εν ενεργεία διευθυντή της συγκεκριμένης τράπεζας. Όπως είπε στον ηλικιωμένο, δικαιούται να πάρει επιστροφή χρημάτων από τα αναδρομικά της σύνταξης του ύψους 27.000 ευρώ, προηγουμένως όμως θα έπρεπε να εξοφλήσει ένα χρέος προς την εφορία της συζύγου του, που έχει φύγει από τη ζωή, ύψους 10.000 ευρώ.

Ο άτυχος άντρας τον πίστεψε και στράφηκε σε συγγενείς και φίλους από τους οποίους συγκέντρωσε 8.400 ευρώ, τα οποία την ίδια κιόλας ημέρα, ακολουθώντας τις οδηγίες του δράστη κατέθεσε με δύο εμβάσματα και μια τραπεζική επιταγή στην ίδια τράπεζα, που ο απατεώνας ισχυρίστηκε ότι είναι διευθυντής.

Τα ποσά κατατέθηκαν σε λογαριασμό που είχε υποδείξει ο δράστης και μόλις ολοκληρώθηκε η συναλλαγή ο ηλικιωμένος πήγε στο γραφείο του διευθυντή και του είπε ότι τα χρήματα κατατέθηκαν. Μέσα σε λίγες στιγμές ο ηλικιωμένος έντρομος διαπίστωσε είχε πέσει θύμα απάτης και αμέσως πήγε στο Α.Τ. Κισάμου όπου κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου. Οι έμπειροι αστυνομικοί και ο διοικητής του συγκεκριμένου τμήματος που έχουν χειριστεί με επιτυχία πολλές περιπτώσεις απάτης, έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και κατάφεραν να εξιχνιάσουν τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος την ίδια κιόλας ημέρα της κατάθεσης έκανε ανάληψη από ταμείο τράπεζας σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Τα στοιχεία του δράστη έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές προκειμένου να αναζητηθεί, ενώ για την νέα αυτή υπόθεση απάτης διενεργείται προανάκριση. Όπως είπαν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στην ΕΡΤ Χανίων, μόλις γίνονται εξαγγελίες για επιστροφές χρημάτων η επιδόματα οι απατεώνες πιάνουν αμέσως δουλειά αναζητώντας τηλεφωνικά τα επόμενο θύματα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος