Πυκνη χιονόπτωση στο Λασίθι – Αποκαταστάθηκε η τροφοδοσία στο Αρκαλοχώρι (βίντεο)

Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και στο Λασίθι. Η πυκνή χιονόπτωση σε συνδυασμό  με τους βοριάδες καθιστούν δυσκολότερη την κατάσταση σε όλο το νόμο Λασιθίου. Χιόνι Αυτή την ώρα χιονίζει και στα πεδινά, ενώ απροσπέλαστος είναι ο δρόμος για το Οροπέδιο.

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και τα γύρω χωριά όπου το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα. Κλειστός ακόμη ο δρόμος προς από τις Αρχάνες προς το Αρκαλοχώρι.

Η αστυνομία στις Αρχάνες με μπλόκα ειδοποιεί τους οδηγούς ότι δεν πρέπει να μετακινούνται αν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη, λόγοι υγείας ή τροφοδοσίας ηλικιωμένων και ανήμπορων ανθρώπων με τρόφιμα ή φάρμακα.

Το πρωί οι σεισμόπληκτοι του Αρκαλοχωρίου αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον εφοδιασμό τους σε τρόφιμα, όμως με την παρέμβαση της Περιφέρειας και την χρήση κατάλληλων οχημάτων, προσέγγισαν τους οικισμούς και η τροφοδοσία αποκαταστάθηκε.

Η έλευση της “Ελπίδας” από την Κρήτη οδηγεί στο κλείσιμο και άλλων δρόμων του νησιού, που πλέον δεν είναι προσπελάσιμοι ή κρίνονται επικίνδυνοι λόγω χιονόστρωσης και παγετού.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαδάκης – Ιάσων Ταβλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος