Απίστευτη ιστορία στις Σέρρες: Πατέρας αρνητής εμποδίζει τα 4 παιδιά του να πάνε σχολείο για να μην εφαρμόζουν τα μέτρα (video)

Μια απίστευτη υπόθεση, με βλαπτικές συνέπειες, όπως καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί, στην ομαλή ανάπτυξη τεσσάρων ανήλικων παιδιών, ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις Σέρρες, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα, που ζητά την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Τέσσερα αδέλφια, μαθητές δύο του Δημοτικού και δύο του Γυμνασίου, στην Αλιστράτη Σερρών δεν έχουν πάει ακόμη στο σχολείο -από την αρχή της σχολικής χρονιάς- καθώς ο πατέρας τους, αρνητής του κορονοϊού δεν τους αφήνει να φορούν μάσκα και να κάνουν self test!

Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σερρών, Στέλιος Ρίζος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών είπε, ότι ο Διευθυντής του Σχολείου ενημέρωσε τους γονείς, ότι τα παιδιά απουσιάζουν αδικαιολόγητα από το μάθημα με αρκετές επιστολές από την αρχή του σχολικού έτους μέχρι και σήμερα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία ανταπόκριση. Τώρα πλέον η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής αναμένεται να ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να παρέμβει για να επιστρέψουν άμεσα και οι τέσσερις μαθητές στο σχολείο, που κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά από απουσίες.

Ανένδοτος δηλώνει από την πλευρά του ο 37χρονος πατέρας, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στο σχολείο, που δεν δέχεται τα παιδιά του, χωρίς να φοράνε μάσκες. Υποστήριξε, πως έτσι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Μάλιστα ειδικά για την υποχρεωτική χρήσης μάσκας, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, παραπέμποντας και στην ιατρική επιστήμη… με την φράση: «Άλλωστε όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες στερούνται οξυγόνου». Γι’ αυτό τον λόγο, όπως υποστήριξε, έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά της σχολικής κοινότητας.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Αναστασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος