Αιτωλοακαρνανία: Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την ανθρωποκτονία από αμέλεια του 60χρονου κυνηγού

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 48χρονος, που είχε συλληφθεί για τον θανατηφόρο πυροβολισμό 60χρονου, από λάθος εκτίμηση, κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνου, σε περιοχή κοντά στο Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας χθες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 48χρονος ήταν στην ίδια παρέα κυνηγών με το θύμα, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος, αφού η βολίδα του μονόβολου τον πέτυχε στην καρδιά.

Σε βάρος του 48χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αφέθηκε ελεύθερος και πλέον θα ακολουθήσει η διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Συνελήφθη ημεδαπός άνδρας στην Αιτωλοακαρνανία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια κυνηγιού, εξέλαβε ως θήραμα έναν ημεδαπό άνδρα και τον τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, σε περιοχή της Αμφιλοχίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, κατά την διάρκεια κυνηγιού, σε ορεινή περιοχή της Αμφιλοχίας, όπου είχε μεταβεί με ημεδαπό άνδρα, εξέλαβε τον τελευταίο ως θήραμα και τον πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα ο κατηγορούμενος, καθώς και τρεις κάλυκες από τον τόπο του περιστατικού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος