Αιγιάλεια: Αίτημα για κήρυξη 7 κοινοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ν Την άμεση κήρυξη επτά κοινοτήτων δύο δημοτικών ενοτήτων της Δυτικής Αιγιάλειας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε επίσημα ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Παναγιώτης Ανδριόπουλος. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια έκτακτης σύσκεψης στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή αντιδημάρχων και προέδρων των πυρόπληκτων περιοχών.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Οι διεκδικήσεις μας πρέπει να είναι καθολικές για όλους τους δημότες και τις υποδομές», τόνισε ο κ. Ανδριόπουλος. Παράλληλα, σημείωσε ότι έχουν ήδη συγκροτηθεί κλιμάκια για την καταγραφή των ζημιών σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ζητώντας την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας. Στη σύσκεψη αποτυπώθηκε το μέγεθος της καταστροφής.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Καραΐσκος υπογράμμισε, ότι οι καλλιεργητές έχασαν την παραγωγή τους μόλις 20 ημέρες πριν τον τρύγο, ενώ τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Στην Αραβωνίτσα, ο πρόεδρος Γιώργος Λεοντάριος έκανε λόγο για ολική καταστροφή με περισσότερες από 40.000 καμένες ρίζες ελιάς, αφήνοντας αιχμές για την αρχική απόκριση της Πυροσβεστικής.

Στον Νέο Ερινεό, ο πρόεδρος Οδυσσέας Σακελλαρόπουλος ανέφερε, ότι κάηκαν τα 2/3 των καλλιεργειών του χωριού, με τις ζημιές στους ελαιώνες να φτάνουν το 90%.

Οι πληγέντες ζητούν εξπρές διαδικασίες για τις αποζημιώσεις, καθώς εκατοντάδες οικογένειες έχασαν την κύρια πηγή βιοπορισμού τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος