Άδωνις Γεωργιάδης από την Πάτρα: Τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν για αρκετούς μήνες ακόμη

“Δεν μπορεί με το άνοιγμα της οικονομίας να υπάρξει άμεση άρση των μέτρων στήριξης”, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του ετήσιου Συνεδρίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Πάτρα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε τοποθετείται χρονικά η άρση των μέτρων στήριξης, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως: «Η κίνησή μας πρέπει να έχει το χαρακτήρα της προσγειώσεως ενός αεροσκάφους. Θα πρέπει να γίνει ομαλά η προσγείωση, έτσι ώστε να μπορέσει το αεροσκάφος να τροχοπεδήσει  σωστά και οι επιβάτες να αισθανθούν ήρεμα τη νέα θέση την οποία βρίσκονται.

Οι επιβάτες είμαστε εμείς. Το αεροσκάφος είναι η ελληνική οικονομία. Η ομαλή του προσγείωση είναι η αφαίρεση των μέτρων στήριξης σταδιακά και με μέτρο και με ρυθμό τέτοιο, που θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να επανέλθουν στη φυσιολογική τους λειτουργία και στο τέλος να μπορούν μόνες τους να αποδώσουν και να λειτουργήσουν.

Φυσικά δεν λέω ότι θα έχουμε για πάντα μέτρα στήριξης, ούτε κανείς θέλει για πάντα μέτρα στήριξης. Τα μέτρα στήριξης είναι κάπως σαν τις βοηθητικές ρόδες ενός ποδηλάτου. Τις έχουμε για να κάνουμε ποδήλατο, αλλά στόχος μας είναι να τις βγάλουμε και να κάνουμε ποδήλατο μόνοι μας και να τρέξουμε.

Αυτό θα κάνουμε. Ήδη ανακοινώσαμε, όπως ξέρετε, ότι συνεχίζεται και το μήνα Ιούνιο η μείωση των ενοικίων ανά κατηγορία, για την εστίαση στο 100%, στο λιανικό εμπόριο στο 60% και λοιπά, έτσι ώστε να έχουν το χρόνο οι επιχειρήσεις να αφομοιώσουν την επίπτωση της πανδημίας και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Πιστεύω, ότι μέτρα στήριξης, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, θα συνεχιστούν για αρκετούς μήνες ακόμα, έως ότου είμαστε βέβαιοι ότι η οικονομία μας έχει μπει στο σωστό δρόμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος