Αδ. Γεωργιάδης: Η επένδυση της Digital Realty στο Ηράκλειο αλλάζει τη θέση της Κρήτης

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, παρέστη σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στην εκδήλωση της εταιρίας Lamda Hellix – Digital Realty, στο Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή την κατασκευή του πρώτου Data Center του ομίλου στην περιοχή της Κρήτης.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε δουλέψει πολύ ως κυβέρνηση για να γίνει η Ελλάδα ένα διεθνές ψηφιακό κέντρο. Η Microsoft όπως ξέρετε ξεκινάει ήδη τη διαδικασία της αδειοδοτήσης των δικών της Data Center. Η Digital Realty, η Amazon Web Services με τη Digital Realty και η Google έχουν ήδη ανακοινώσει επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα.

Για εμάς ήταν πολύ μεγάλο πράγμα. Αλλάζει τη χώρα μας. Μας καθιστά ένα διεθνή κόμβο μεταφοράς των πληροφοριών στην εποχή που οι πληροφορίες είναι οι νέος χρυσός.

Μπορείς να προσελκύσεις καλά αμειβόμενες και υψηλής εξειδίκευσης νέες θέσεις εργασίας. Δεν είναι μόνο οι θέσεις αυτού κάθε αυτού του data center, είναι όλη η κοινότητα, η κοινωνία που δημιουργείται γύρω από αυτές τις επενδύσεις, που αθροιστικά δημιουργούν ένα τελείως καινούριο cluster, μια καινούρια κοινότητα σε έναν χώρο που η Ελλάδα δεν είχε.

Έχουμε αλλάξει όλη μας τη νομοθεσία και στον Αναπτυξιακό Νόμο και στις στρατηγικές επενδύσεις έτσι ώστε να μπορεί να συμπεριλαμβάνονται επενδύσεις όπως το data center, γιατί δεν προβλεπόντουσαν στους προηγούμενους νόμους.  Και έχουμε κάνει πιστεύω ένα μεγάλο βήμα εμπρός. Αύριο είμαι προσκεκλημένος από την Amazon στις Βρυξέλλες για να μιλήσω ακριβώς για την πρόοδο της χώρας μας στον τομέα των επενδύσεων τα τελευταία τρία χρόνια και Δόξα τω Θεώ, πάμε πάρα πολύ καλά.

Όμως, αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ, είναι κάτι μοναδικό και θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά που μου κάνατε την τιμή να με καλέσετε. Δεν θα μπορούσα να μην είμαι. Θα ήταν ντροπή για τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδος να μην μπορεί να συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που γίνεται σήμερα εδώ.

Αδ. Γεωργιάδης: Η επένδυση της Digital Realty στο Ηράκλειο αλλάζει τη θέση της Κρήτης

Πιστεύω ότι οι περισσότεροι, όχι οι ειδικοί της Lamda και της Digital, αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από μένα, αλλά οι περισσότεροι που είμαστε εδώ δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό, που γίνεται εδώ για την Κρήτη…Το γεγονός ότι μία εταιρεία αυτού του βεληνεκούς, της Digital Realty έρχεται και κάνει μία επένδυση τόσο μεγάλου βεληνεκούς εδώ, αλλάζει τελείως τη θέση της Κρήτης στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη, και είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα επόμενα χρόνια θα προσελκύσει και άλλες τέτοιου τύπου επενδύσεις… Η Κρήτη μπορεί τώρα να πρωταγωνιστήσει και στην ψηφιακή τεχνολογία. Η παρουσία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας δίνει πλεονεκτήματα στην αγορά εργασίας. Υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό εδώ και τρόπος να συνεργαστείτε μετά με το ΙΤΕ στο μέλλον και να κάνετε μαζί κοινές δράσεις, να φτιάξετε πράγματα τα οποία θα φέρουν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας και ακόμα περισσότερη προκοπή στο νησί».

Αδ. Γεωργιάδης: Η επένδυση της Digital Realty στο Ηράκλειο αλλάζει τη θέση της Κρήτης

Σχετικά με τη νέα  επένδυση της Lamda ΗellixDigital Realty στην Κρήτη:

  • Το νέο data center Heraklion 1 αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση εταιρίας του κλάδου της τεχνολογίας στην Κρήτη μέχρι σήμερα
  • Θα είναι η πρώτη εγκατάσταση carrier-neutral στο νησί και αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη έως και 6,5 MW εγκατεστημένου φορτίου ΙΤ, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης να έχει προγραμματιστεί για το
  • Η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια που θα καταλήγουν μελλοντικά στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων του Ηρακλείου ,των Χανίων, του Τυμπακίου και της Σητείας.
  • Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παρουσία της Digital Realty στην Αθήνα (δύο λειτουργικά data center και δύο υπό ανάπτυξη), η εγκατάσταση στην Κρήτη αναμένεται να επιτρέψει στους πελάτες της να δημιουργήσουν νέα network routes με υψηλότερες ταχύτητες προς τα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.
  • Επιπλέον, οι φορείς εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων καλωδίων και δικτύων αναμένεται να είναι σε θέση να μειώσουν το κόστος ανάπτυξης και να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των δικτύων τους στη Μεσόγειο, καθώς επεκτείνονται για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση χωρητικότητας.
  • Η επέκταση στην Κρήτη έχει σχεδιαστεί σε στενή συνεργασία με τις εταιρείες υποθαλάσσιων καλωδίων και αναμένεται να καλύψει τη ζήτηση ενός carrier-neutral data center παρόχου στο νησί. Οι εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο θα αποτελέσουν σημείο διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια, αναδιανέμοντας δεδομένα στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική και την Κεντρική Ανατολική Ευρώπη, καθώς και στα Βαλκάνια.
  • Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, καθώς σε όλη τη διάρκεια υλοποίησης του data center θα απασχοληθούν δεκάδες εθνικές και τοπικές επιχειρήσεις και εκατοντάδες στελέχη τους στον σχεδιασμό και την κατασκευή του, χρησιμοποιώντας τελευταίες τεχνολογίες και υπηρεσίες, καθώς και υλικά κατασκευών.
  • Η Κρήτη γίνεται φάρος ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτομίας και μετατρέπεται σε σταυροδρόμι διεθνών διαδρομών ψηφιακών δεδομένων μεταξύ τριών ηπείρων.

Lamda Hellix   

  • H Lamda Hellix ιδρύθηκε το 2002 και είναι σήμερα ο μεγαλύτερος και πλέον διασυνδεδεμένος carrier-neutral πάροχος υπηρεσιών data center στην Ελλάδα ,  με δύο λειτουργικά data center και δύο υπό ανάπτυξη.
  • Προσφέρει best-in-class cloud και colocation υπηρεσίες σε ένα σημαντικό  πελατολόγιο συμπεριλαμβανομένων πολυεθνικών επιχειρήσεων και εταιριών από τον χρηματοπιστωτικό και το δημόσιο τομέα, καθώς και των τηλεπικοινωνιακών & Global cloud παρόχων.
  • Η στρατηγική τοποθεσία του Lamda Hellix Athens Data Center Campus, μαζί με τις νέες προγραμματισμένες επεκτάσεις της εταιρίας τόσο στην Αθήνα όσο και στην Κρήτη, οι αυξανόμενες ευκαιρίες διασύνδεσης της περιοχής, καθώς και οι  δρομολογούμενες σημαντικές επενδύσεις της Ελλάδας στους  χώρους του 5G, του Cloud & Big Data, του AI, του ΙοΤ και του Industry0, ώθησαν την Digital Realty , μέσω της εξαγοράς της Lamda Hellix,    το 2020  να επεκτείνει την παρουσία της, προσθέτοντας την Ελλάδα στο δίκτυό της ως ένα regional hub για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην περιοχή.

Digital Realty

  • H Digital Realty είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα παροχής υπηρεσιών carrier και cloud-neutral colocation data centres. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με κεφαλαιοποίηση πάνω από 40 δισ. δολάρια, ενώ στο πελατολόγιό της συμπεριλαμβάνονται οι μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής διεθνώς.
  • Κατέχει 284 Data Centers σε 50+ μητροπόλεις, σε 27 χώρες και 6 ηπείρους  με πάνω από 4.000 πελάτες παγκοσμίως – μεταξύ των οποίων διεθνείς leaders όπως οι: IBM, Facebook, Oracle, Linkedin,  Verizon, AT&T, JP Morgan, Equinix.
  • Mέσα από συνεχείς επενδύσεις στην “Platform DIGITAL”, την παγκόσμια πλατφόρμα data center που υποστηρίζει πελάτες σε όλο τον κόσμο, η Digital Realty ενισχύει τις στρατηγικές ψηφιακού μετασχηματισμού και εξομαλύνει την πολυπλοκότητα της διαρκώς αυξανόμενης ανάγκης για παγκόσμια κάλυψη και ταυτόχρονη πρόσβαση σε επιπλέον υποδομές παγκόσμιας κλάσης data centre & cloud.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Μανουσουδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος