Κρίσιμη μέρα για τον 16χρονο που τραυματίστηκε στα Φαλάσαρνα

Οι επόμενες ώρες θα δείξουν την εξέλιξη της υγείας του 16χρονου που τραυματίστηκε όταν έκανε βουτιά στη θάλασσα , χτυπώντας με το κεφάλι στα ρηχά, στα Φαλάσαρνα Χανίων.
Το παιδί, που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, χθες (05/07/2021) υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κατά την οποία έγινε σπονδυλοδεσία.
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιώργο Χαλκιαδάκη, το χειρουργείο πήγε καλά, το κάταγμα στην σπονδυλική αποκαταστάθηκε και ο 16χρονος είναι αιμοδυναμικά σταθερός, απύρετος και σε καλή αναπνευστική κατάσταση. Ωστόσο, θα πρέπει να εκτιμηθεί η νευρολογική κατάσταση του παιδιού, καθώς η μαγνητική εξέταση που του έγινε προεγχειρητικά έδειξε κάκωση στο νωτιαίο μυελό και εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη παραπληγία. Να σημειωθεί πως ο 16χρονος, μετά τον τραυματισμό του, είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, όμως δεν αισθανόταν τα πόδια του.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, ήδη από το πρωί έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης του παιδιού, που, αμέσως μετά το χειρουργείο, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική. Αφού ολοκληρωθεί η αφύπνιση, θα γίνουν εξετάσεις, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Ρεπορτάζ: Nεκταρία Μανουσουδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος