ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΤΟΠΩΝ ΕΡΤ

Οι ιστότοποι της ΕΡΤ ανήκουν στην ΕΡΤ Α.Ε. Με τη χρήση τους, συμφωνείτε να συμμορφώνεστε με τους Όρους Χρήσης που περιγράφονται στο παρόν κείμενο («Όροι Χρήσης»). Η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους Όρους Χρήσης χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

 

Πνευματική Ιδιοκτησία

  • Όλες οι πληροφορίες, έργα τέχνης, γραφικά, κείμενα, UGC, δεδομένα, λογισμικό, διαφημίσεις και άλλο υλικό που περιλαμβάνονται και δημοσιεύονται στους ιστότοπούς της ανήκουν στην ΕΡΤ ή στους δικαιοπαρόχους της πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • Το υλικό προστατεύεται από το Copyright και από την ισχύουσα νομοθεσία. Τα δικαιώματα που δεν παραχωρούνται ρητά από τους παρόντες Όρους Χρήσης διατηρούνται.
  • Το περιεχόμενο δεν μπορεί να αναπαράγεται, διανέμεται, μεταφορτώνεται, τροποποιείται, να προσαρμόζεται ή να γνωστοποιείται, εν όλω ή εν μέρει, εκτός από τους τρόπους που αναφέρονται πιο κάτω:
    (Α) Μπορείτε να ανακτήσετε Υλικό για προσωπική χρήση αλλά όχι για εμπορικούς σκοπούς.
    (Β) Μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα τοπικό, προσωρινό αντίγραφο του υλικού ή να το εκτυπώσετε για τη δική σας προσωπική, μη εμπορική χρήση. Οποιαδήποτε εμπορική εκμετάλλευση του υλικού που περιλαμβάνεται στους ιστότοπούς μας απαγορεύεται ρητά.
    (Γ) Εκπαιδευτικά ιδρύματα ή κρατικοί οργανισμοί επιτρέπεται να αντιγράψουν υλικό και αρχεία οπτικοακουστικού περιεχομένου, εφόσον αυτό ζητηθεί, και η ΕΡΤ έχει τα πνευματικά δικαιώματα.
  • Τα αντίγραφα του περιεχομένου πρέπει να διατηρούνται με την ίδια μορφή όπως εμφανίζονται στους ιστότοπούς μας και να περιλαμβάνουν όλες τις σημάνσεις για τα πνευματικά δικαιώματα, το εμπορικό σήμα τους και τις σημειώσεις περί ιδιοκτησίας. Δεν πρέπει να τροποποιείται οποιοδήποτε υλικό χωρίς την έγγραφη άδεια της ΕΡΤ.

Εμπορικά Σήματα

Δεν επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε εμπορικού σήματος της ΕΡΤ. Άλλα προϊόντα της εταιρείας, ονόματα και λογότυπα που εμφανίζονται στους ιστότοπούς μας ενδέχεται να είναι εμπορικά σήματα τρίτων και επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν μόνο με την άδεια των κατόχων τους.

Διαφημίσεις και συνδέσεις με ιστοσελίδες τρίτων

Το Δίκτυο ιστότοπών μας περιλαμβάνει συνδέσμους προς άλλους δικτυακούς τόπους τρίτων. Αυτές οι ιστοσελίδες δεν είναι υπό τον έλεγχο της ΕΡΤ και δεν παρέχονται εγγυήσεις σχετικά με την ακρίβεια, την καταλληλότητα ή την πληρότητα του περιεχομένου οποιουδήποτε άλλου δικτυακού τόπου που μπορεί να έχει πρόσβαση, άμεσα ή έμμεσα, μέσω του Δικτύου ιστότοπών της η ΕΡΤ. Όταν ορισμένες συνδέσεις παρέχονται ως ευγενική προσφορά, αυτό δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται ως έγκριση από την ΕΡΤ. Ο χρήστης αναγνωρίζει ότι κάνει κλικ σε συνδέσμους προς άλλους δικτυακούς τόπους αποκλειστικά με δική του ευθύνη.

  • Το δίκτυο ιστότοπών μας περιλαμβάνει, επίσης, διαφημίσεις που περιέχουν συνδέσμους ή που παραπέμπουν σε δικτυακούς τόπους τρίτων. Οι διαφημίσεις αυτές δεν αποτελούν συστάσεις ή εγκρίσεις από την ΕΡΤ, τόσο των προϊόντων όσο και των υπηρεσιών που διαφημίζονται.
  • Οι διαφημίσεις μπορεί να περιέχουν προσφορές από τους διαφημιστές, τις οποίες μπορείτε να αποδεχτείτε κάνοντας κλικ σε συνδέσμους προς την ιστοσελίδα του διαφημιζόμενου και στη διαφημιζόμενη προσφορά. Τέτοιες προσφορές δεν γίνονται από την ΕΡΤ, και ο τρίτος διαφημιστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την ασφάλεια των δεδομένων ή των πληροφοριών, καθώς και για την παράδοση των αγαθών ή των υπηρεσιών που αγοράζετε από το εν λόγω τρίτο μέρος (ιστοσελίδα).

 

Συμμετοχή

 Το Δίκτυο ιστοτόπων μας, δίνει ευκαιρίες διάδρασης και κατάθεσης απόψεων των χρηστών, ειδικά μέσω των Κοινωνικών Δικτύων της ΕΡΤ (Facebook & Twitter).

  • Η ΕΡΤ ενθαρρύνει θερμά τον δημόσιο διάλογο. Ωστόσο, όλοι οι χρήστες θα πρέπει να συμπεριφέρονται με ανοχή, ευγένεια και σεβασμό.
  • Η ΕΡΤ δεν υποστηρίζει τις απόψεις που περιέχονται στα σχόλια. Η ΕΡΤ επιδιώκει να καταγράφεται η άποψη του κοινού αντιπροσωπευτικά για σειρά από θέματα δημόσιου ενδιαφέροντος, στα προγράμματα που μεταδίδει από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο, ωστόσο τα σχόλια αυτά από το κοινό αντανακλούν τις προσωπικές απόψεις εκείνων που επιλέγουν να σχολιάσουν.
  • Με την υποβολή σχολίου ή ανάρτησης με περιεχόμενο, παρέχεται ατελώς απεριόριστη άδεια σε όλους για να:
    (Α) κάνουν χρήση, να επικοινωνούν και να αναδιανέμουν
    (Β) ή να εκχωρούν σε οποιονδήποτε τρίτο τα ίδια δικαιώματα.
    Εάν στο πλαίσιο αυτό, παρέχετε στην ΕΡΤ οποιοδήποτε υλικό (κείμενο, φωτογραφία, βίντεο, ήχος), επιβεβαιώνετε και εγγυάστε ότι είναι δικό σας πρωτότυπο έργο και ότι δεν συνιστά παραβίαση οποιουδήποτε νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων.
  • Όλα τα περιεχόμενα δημοσιεύονται κατά την απόλυτη κρίση της ΕΡΤ. Τα σχόλια ή το περιεχόμενο που παρέχετε μπορεί να τύχουν επεξεργασίας ή να αφαιρεθούν ή να μη δημοσιεύονται εν μέρει ή ολόκληρα, εάν:
    (Α) Είναι ψευδή, παραπλανητικά ή κατά παράβαση του νόμου, συμπεριλαμβανομένων της συκοφαντικής δυσφήμησης, ύβρεως, ασέβειας προς δικαστήριο, καθώς και των θεμάτων που αφορούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής, διακρίσεις, παρενόχληση και ρατσισμό.
    (Β) Παραβιάζουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
    (Γ) Εκφράζουν προκατάληψη εναντίον οποιουδήποτε προσώπου ή ομάδας με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, το φύλο, την ηλικία, τη σεξουαλική προτίμηση, τη θρησκεία, την αναπηρία, την ψυχική ασθένεια ή την οικογενειακή ή επαγγελματική κατάσταση.
    (Δ) Έχουν περιεχόμενο υβριστικό, προσβλητικό, απεχθές, βίαιο, απειλητικό, ενοχλητικό, χυδαίο, πορνογραφικό, άσεμνο ή εσκεμμένα προκλητικό προς άλλους χρήστες.
    (Ε) Είναι ακατάλληλα, εκτός θέματος, κακόβουλα ή κατά παράβαση των κανόνων.
    (Στ) Εισβάλλουν στην ιδιωτική ζωή ατόμων, συμπεριλαμβανομένης της παροχής προσωπικών πληροφοριών (όπως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διεύθυνση κατοικίας ή αριθμός τηλεφώνου).
    (Ζ) Διαφημίζουν, προωθούν, συμπεριλαμβανομένων των ακατάλληλων ή εκ χαριστικής αιτίας αναφορών σε μια επιχείρηση ή ένα προϊόν, υπηρεσία, πρόσωπο, οργανισμό ή δυσφημούν αδικαιολόγητα μια επιχείρηση ή ένα προϊόν, υπηρεσία, πρόσωπο, οργανισμό.
    (Η) Δημοσιεύονται προς άγραν πελατών.
  • Περαιτέρω δράση μπορεί, επίσης, να ληφθεί από την ΕΡΤ για σοβαρές ή συστηματικές παραβιάσεις των παρόντων Όρων Χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης ή απαγόρευσης από τη σχετική ιστοσελίδα ή την αναστολή διάδρασης σε μια ιστοσελίδα.
  • Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε άρθρα, σχόλια ή άλλες αναρτήσεις σας για να υποδύεστε οποιοδήποτε πρόσωπο, ομάδα ή οντότητα ή να διαστρεβλώνετε τη σχέση σας με οποιοδήποτε πρόσωπο, ομάδα ή οντότητα.
  • Συμφωνείτε να μη διαταράξετε, τροποποιήσετε ή παρέμβετε στο Δίκτυο ιστότοπών μας ή στο σχετικό λογισμικό τους, στο υλικό ή/και στους server με οποιονδήποτε τρόπο, και συμφωνείτε να μην παρεμποδίζετε τη χρήση του Δικτύου μας.
  • Συμφωνείτε ότι δεν θα δημοσιεύσετε οποιοδήποτε περιεχόμενο που περιέχει ιούς, κατεστραμμένα αρχεία ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό ή προγράμματα που μπορεί να επηρεάσουν δυσμενώς τη λειτουργία του Δικτύου ιστότοπών μας ή οποιοδήποτε χαρακτηριστικό του Δικτύου μας.
  • Συμφωνείτε περαιτέρω να μην τροποποιήσετε ή να μην παρέμβετε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιεχόμενο στο δίκτυο.
  • Μπορεί να θεωρηθείτε νομικά υπεύθυνοι για το υλικό που υποβάλλετε στο Δίκτυο ιστότοπών μας ή σε μια πλατφόρμα μέσων κοινωνική δικτύωσης, όπως το Facebook. Η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα να συνεργαστεί πλήρως με οποιαδήποτε αρχή επιβολής του νόμου (σε οποιαδήποτε δικαιοδοσία) σχετικά με το υλικό που μπορεί να παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία, στην οποία περιλαμβάνεται αίτημα να αποκαλύψει την ταυτότητά σας ή άλλες πληροφορίες.
  • Η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα να ενημερώνει τον Πάροχο Υπηρεσιών Διαδικτύου εάν παραβιάσετε οποιονδήποτε από τους Όρους Χρήσης και συναινείτε στην αποκάλυψη των προσωπικών σας πληροφοριών.
  • Η διάδραση από παιδιά θα πρέπει να επιβλέπεται από ενήλικο.

 Εγγραφή

 Για να προσφέρετε περιεχόμενο, μπορεί να σας ζητηθεί να εγγραφείτε στο Δίκτυο ιστότοπών μας.

  • Για να εγγραφείτε, μπορεί να σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν κωδικό πρόσβασης, ένα όνομα χρήστη και/ή άλλες πληροφορίες εγγραφής (Πληροφορίες Εγγραφής). Συμφωνείτε ότι όλες οι πληροφορίες εγγραφής που παρέχονται από εσάς θα είναι ακριβείς. Εάν κάποιο στοιχείο αλλάξει, θα πρέπει να ενημερώσετε, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο μηχανισμό.
  • Ορισμένα ονόματα χρηστών και εικόνες που σχετίζονται με το προφίλ σας μπορεί να είναι μη αποδεκτά για την ΕΡΤ, επειδή είναι προσβλητικά, παραπλανητικά, προωθούν πολιτικά ή θρησκευτικά ζητήματα ή παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα ή εμπορικά σήματα. Η ΕΡΤ μπορεί να μην αποδεχθεί οποιοδήποτε όνομα χρήστη ή την εικόνα χρήστη κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια.
  • Η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την εγγραφή οποιουδήποτε ατόμου ή ομάδας εάν εκτιμήσει ότι είναι πιθανόν να είναι κακόβουλα, σκόπιμα προκλητικά, παραβιάζουν τους νόμους κατά των διακρίσεων, ή είναι άλλως ακατάλληλα για ένταξη στο Δίκτυο.
  • Η ΕΡΤ μπορεί να αρνηθεί την εγγραφή οποιουδήποτε ατόμου ή ομάδας κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια. Ομοίως, η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα να αναστείλει ή να τερματίσει την εγγραφή κάθε ατόμου ή ομάδας κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια.
  • Είστε υπεύθυνοι για τη διατήρηση της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών εγγραφής σας. Δεν πρέπει να επιτρέπετε σε άλλους να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες εγγραφής σας.
  • Είστε υπεύθυνοι για κάθε χρήση και δραστηριότητα στον λογαριασμό σας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του λογαριασμού από οποιοδήποτε πρόσωπο χρησιμοποιεί τις πληροφορίες εγγραφής σας, με ή χωρίς άδεια, ή έχει πρόσβαση σε οποιονδήποτε υπολογιστή στον οποίο βρίσκεται ο λογαριασμός σας.
  • Αν έχετε λόγο να πιστεύετε ότι ο λογαριασμός σας δεν είναι πλέον ασφαλής (για παράδειγμα, σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης χρήσης), θα πρέπει να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό σας, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό ενημέρωσης σχετικά με το Δίκτυο ιστότοπών μας.
  • Οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία παρέχεται στην ΕΡΤ κατά τη διαδικασία καταχώρισης αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τον νόμο και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΡΤ.
  • Η ΕΡΤ μπορεί να καταχωρίσει το όνομά σας δίπλα στο σχόλιό σας. Η ΕΡΤ συμβουλεύει να είστε προσεκτικοί σχετικά με την αποκάλυψη τυχόν άλλων προσωπικών πληροφοριών για τον εαυτό σας όταν αναρτάτε στους ιστότοπούς της οποιασδήποτε μορφής περιεχόμενο.
  • Αναγνωρίζετε ότι είναι δυνατόν η ανάρτησή σας να διαβαστεί και να προσεγγιστεί από τους χρήστες του δικτύου ιστότοπών μας που δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες.

 Αποποίηση

  • Η ΕΡΤ δεν έχει καμιά ευθύνη στην περίπτωση που πληροφορίες οι οποίες δημοσιεύτηκαν στους ιστότοπούς της δεν επιβεβαιωθούν.
  • Η ΕΡΤ δεν εγγυάται ότι το Δίκτυο ιστότοπών της θα παρέχεται σε συνεχή βάση, ότι η πρόσβασή σας θα είναι χωρίς προβλήματα ή ότι το υλικό θα είναι απαλλαγμένο από ιούς ή ελαττώματα που μπορεί να βλάψουν τον υπολογιστή σας. Αναγνωρίζετε ότι θα πρέπει να λαμβάνετε πάντοτε τις δικές σας προφυλάξεις ως προς τον έλεγχο για ιούς και την ασφάλεια του υπολογιστή σας.
  • Η ΕΡΤ δεν ευθύνεται για τυχόν απώλειες, αξιώσεις ή ΖΗΜΙΕΣ, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών (έμμεσων ή παρεπόμενων ζημιών), απώλεια εισοδήματος ή απώλεια των δεδομένων ως αποτέλεσμα της χρήσης του Δικτύου ιστότοπών της.

 

Καταγγελία ή αναστολή της πρόσβασης στο Δίκτυο

  • Η ΕΡΤ έχει το δικαίωμα να τερματίσει ή/και να αναστείλει τη δυνατότητά σας να αποκτήσετε πρόσβαση στο δίκτυο ιστότοπών της (ή οποιοδήποτε μέρος του), για οποιονδήποτε – ή χωρίς – λόγο, ή μπορεί να εμποδίσει τη χρήση του δικτύου, με ή χωρίς ειδοποίηση προς εσάς.
  • Συμφωνείτε ότι δεν έχετε κανένα δικαίωμα στο Δίκτυο και ότι η ΕΡΤ δεν θα έχει καμιά ευθύνη απέναντί σας, εάν στο δίκτυό της έχει διακοπεί ή λήξει η δυνατότητά σας να έχετε πρόσβαση.

Περιεχόμενο από χρήστες

Η ΕΡΤ δημιουργεί ευκαιρίες για το κοινό της και τις κοινότητες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον να μοιραστούν τις ιστορίες, τις απόψεις και την εμπειρία τους (εφεξής UGC) στην ιστοσελίδα της.

Η ΕΡΤ ενθαρρύνει το UGC που αντικατοπτρίζει ποικιλία εμπειριών, πεποιθήσεων, πολιτισμών και γλωσσών. Παρέχει τις online υπηρεσίες της και αλληλεπιδρά με τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της, σύμφωνα με τον στρατηγικό της σχεδιασμό, να εμπνέει όλους τους Έλληνες να συμβάλλουν σε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Πεδίο εφαρμογής

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές ισχύουν για:

  • UGC που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ, ert.gr.
    • UGC στους ιστότοπους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΡΤ (όπως
    Facebook, YouTube, Twitter).

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές είναι συμπληρωματικές των όρων χρήσης.

  • Αφορούν στο περιεχόμενο (κείμενο, ήχος, εικόνες, animation, φωτογραφίες, βίντεο) που παράγεται από το κοινό και διατίθεται στην ΕΡΤ για δημοσίευση στην ιστοσελίδα της.
    • Σε παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν σε blog, φόρουμ συζήτησης, μηνύματα και ζωντανές συνομιλίες, που φιλοξενούνται από τους ιστότοπους της ΕΡΤ.
    • Σε παρατηρήσεις από ομάδες χρηστών που αφορούν σε μηνύματα, blog, προφίλ και αναρτήσεις για γεγονότα που φιλοξενούνται στους ιστότοπους της ΕΡΤ.

 

Διαχείριση

Η ΕΡΤ θα διαθέτει συντονιστές περιεχομένου για τη διαχείριση κάθε ιστοσελίδας στην οποία φιλοξενείται UGC. Ο συντονιστής είναι υπεύθυνος για τη διασφάλιση της ορθής διαχείρισης σύμφωνα με τις αρχές που καθορίζονται στις παρούσες κατευθυντήριες γραμμές.
Το UGC διακρίνεται σαφώς από το περιεχόμενο που παράγεται από την ΕΡΤ. Το UGC δεν δημοσιεύεται μέχρι ο συντονιστής να ελέγξει και να εγκρίνει ότι είναι κατάλληλο για δημοσίευση. Το UGC δεν πρέπει να προωθεί αδικαιολόγητα εμπορικά σήματα, προϊόντα ή εκδηλώσεις, ούτε με αναφορές σε συνδέσμους.

 

Τα παιδιά και οι νέοι

Οι παιδικές εισφορές UGC θα πρέπει να επιβλέπονται από ενήλικο.
Η ΕΡΤ θα μεριμνά κατά την παροχή επιγραμμικών υπηρεσιών που είναι πιθανόν να απευθύνουν έκκληση προς τα παιδιά και τους νέους (ηλικίας κάτω των 18 ετών) για να μειώσουν τον κίνδυνο της έκθεσης σε ακατάλληλο περιεχόμενο ή επαφές.

Ερωτήματα, σχόλια και παράπονα

Καταγγελίες και παράπονα θα εξετάζονται από τον online manager περιεχομένου.

 

Εγγραφή

Θα απαιτείται κάθε συνεισφέρων να εγγραφεί ως μέλος UGC.

 

Όροι Χρήσης

Τα μέλη των προγραμμάτων UGC θα πρέπει να δηλώνουν ότι έχουν διαβάσει και συμφωνούν με τους Όρους Χρήσης του Διαδικτυακού Τόπου κατά την εγγραφή τους ή όταν έχουν πρόσβαση χρησιμοποιώντας λογαριασμό τρίτου.

 

Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η ΕΡΤ ΑΕ συμμορφώνεται πλήρως με τον Κανονισμό (ΕΕ) 679/ 2016, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείσθε όπως συμβουλευτείτε την Πολιτική Απορρήτου της ΕΡΤ Α.Ε.