Ύμνος στον ελληνικό πολιτισμό με φόντο τον Παρθενώνα της Μελβούρνης

Ύμνος του ελληνικού πολιτισμού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εκδήλωση που έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Εθνική Πινακοθήκη Βικτώριας (NGV Architecture Commission, Temple of Boom) στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Παιδιού (Kids Summer Festival) 2023.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, της ομογενειακής εφημερίδας της Μελβούρνης “Νέος Κόσμος” οι πρώτες τρεις μέρες του Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένες στην καλοκαιρινή έκθεση του σχεδιαστή μόδας, Alexander McQueen, με τίτλο “Νους, Μύθος, Μούσα” (“Mind, Mythos, Muse”).

Την Πέμπτη παρουσιάστηκαν μια σειρά από δραστηριότητες ελληνικής θεματολογίας και ενδιαφέροντος γύρω από το μνημείο”Temple of Boom” ένα μίνι-Παρθενώνα που έχει στηθεί στη Μελβούρνη. Το έργο “Temple of Boom”, αφορά έναν σύγχρονο επαναπροσδιορισμό του Παρθενώνα το οποίο στεγάζεται στην γκαλερί Grollo Equiset και συμβολίζει την ενότητα, την ελευθερία και την επιμονή. Δημιουργοί του είναι οι Adam Newman και Kelvin Tsang.

Τα καλλιτεχνικά δρώμενα εστιάστηκαν σε τέσσερις, εμπνευσμένες από ελληνικά στοιχεία, εκδηλώσεις, κάθε ημέρα μεταξύ 17 και 19 Ιανουαρίου, οι οποίες περιλάμβαναν χορούς και σεμινάρια θεάτρου, ζωντανές διηγήσεις ιστορίας αλλά και καλλιτεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο ισόγειο της γκαλερί Great Hall.

Συγκεκριμένα, η γεννημένη στην Αθήνα, συγγραφέας και καλλιτέχνιδα Άλκηστις Πιτσάκη (Alkistis Pitsaki) μετέφερε το κοινό σε ένα ταξίδι περιήγησης των ελληνικών μύθων και θρύλων μέσα από τις αφηγήσεις της και παράλληλα το “Manasis School of Greek Dance and Culture” παρουσίασε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Πηγή: neoskosmos

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος