“Αφήγηση”, σειρά εκπομπών για τους Έλληνες της Δανίας

Στη “Φωνή της Ελλάδας“, το ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τους Έλληνες του εξωτερικού, φιλοξενήθηκε χθες Τετάρτη 26 Μαΐου, η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας, κα. Ελίνα Σταματάτου με αφορμή τη νέα σειρά εκπομπών που μαγνητοσκοπεί ή ίδια με τον τίτλο “Αφήγηση“.

“Συνειδητοποίησα, ότι η παλιά γενιά Ελλήνων της Δανίας, αυτοί που έφτασαν τη δεκαετία του ΄50 και του ΄60 από τη Βόρεια Ελλάδα κατά βάση, σιγά σιγά συνταξιοδοτούνται και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να μιλήσουν στην κάμερα για τη ζωή τους, για τις δράσεις τους στη Δανία. Ήταν να αρχίσω με έναν περίφημο γουναρά, που έφτασε από την Καστοριά στη Δανία και δημιούργησε ένα φημισμένο ατελιέ ραπτικής. Τελικά όμως την πρώτη “Αφήγηση” έκανε ο Νίκος Χατζάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης-Τμήμα Χημείας, αφηγείται την πορεία του και εξηγεί τη σημασία της νέας πρόσφατης επιστημονικής του ανακάλυψης” ανέφερε η κα. Σταματάτου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χατζάκης ανακάλυψε τον μηχανισμό της πρωτεΐνης CRISPR που “σβήνει” τις ασθένειες. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη έχει ήδη καταφέρει να διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο ο καρκίνος και άλλες ασθένειες μελετώνται. H πρωτεΐνη CRISPR επιτρέπει στους επιστήμονες να τροποποιούν το γονιδίωμα με περισσότερη ακρίβεια, με στόχο την καταπολέμηση σοβαρότατων ασθενειών με σημαντικά μειωμένο κόστος.

Όπως τόνισε η κα. Σταματάτου, θα δημιουργεί κάθε μήνα και μία εκπομπή με στόχο να γνωρίσουμε τις δράσεις, τη ζωή, τα όνειρα και τα προβλήματα των Ελλήνων της Δανίας.
“Η σειρά εκπομπών “Αφήγηση” θα αναρτάται στη σελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας στο facebook καθώς και στο vimeo”.

Μπορείτε να δείτε την πρώτη “Αφήγηση” με καλεσμένο τον Νίκο Χατζάκη εδώ.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη της κας Σταματάτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος