Παπαστεργιάδης από Μελβούρνη: Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους για συμμετοχή στο ΔΣ της Κοινότητας

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς στη «Φωνή της Ελλάδας» χθες Δευτέρα 17 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και μίλησε για την πανδημία, για την ετήσια συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας που μόλις ολοκληρώθηκε, για την Ελληνική Έδρα Διασπορικών Μελετών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης αλλά και για το αίτημα της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης προς την αυστραλιανή κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων.

«Τα κρούσματα στη Μελβούρνη είναι γύρω στα 30.000 με 40.000 καθημερινά αλλά επειδή υπάρχει έλλειψη στα rapid τεστ, – περιμένουμε 20 εκατομμύρια rapid τεστ να έρθουν στο τέλος της εβδομάδας – δεν γνωρίζουμε αν ο αριθμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…Οι θάνατοι πάντως δεν είναι πάρα πολλοί και σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός ότι το 94% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένοι» ανέφερε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης αναφέρθηκε και στην ίδρυση της Ελληνικής Έδρας Διασπορικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. «Ήταν μία ιδέα που είχαμε πριν τρία χρόνια και τη συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό τον κ. Morrison, του εξηγήσαμε τον σημαντικό ρόλο των Ελλήνων στη Διασπορά – μια λέξη που είναι ελληνική – ότι δεν υπάρχουν πολλά τμήματα παγκοσμίως που ερευνούν το φαινόμενο της Διασποράς, και ότι θα ήταν ωραίο να δημιουργηθεί μια τέτοια έδρα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο που είναι ένα από τα 40 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας αγκάλιασε την ιδέα και σήμερα, μετά από πολλή μελέτη, αρχίζει να υλοποιείται αυτό το σχέδιο και η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης μπαίνει και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση…. Η κυβέρνηση κατέθεσε 2,5 εκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα και αντίστοιχα συμβάλλει οικονομικά και το πανεπιστήμιο».

Επιπλέον ο κ. Παπαστεργιάδης μίλησε και για την επιστολή που έστειλε σε συνεργασία με την Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και τα Ποντιακά Σωματεία της Μελβούρνης στην αυστραλιανή κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ασσυρίων, των Αρμενίων και των Ποντίων. «Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης. «Υπάρχει ήδη το ψήφισμα της Βουλής της Αυστραλίας για την αναγνώριση της γενοκτονίας. Και τώρα με την επιστολή μας, πιέζουμε και εμείς με τη σειρά μας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση των γενοκτονιών».

Τέλος, μίλησε για την ετήσια συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022, λέγοντας ότι το κλίμα ήταν ήρεμο και χαροποιήθηκε από το ενδιαφέρον των νέων, των Ελλήνων 3ης και 4ης γενιάς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Δ.Σ της κοινότητας. Ένα ενδιαφέρον που δεν το βλέπεις, σε άλλες κοινότητες ή ομογενειακούς συλλόγους. «Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της παροικίας μας στην Αυστραλία και προπαντός στη Μελβούρνη» κατέληξε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος