Οι Ελληνίδες της Μελβούρνης… δικτυώνονται

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Γιάννη- Στέλιο Τζιρβελάκη φιλοξενήθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, από τη μακρινή Μελβούρνη, η κυρία Νίκη Ματζιάρη-Γκαράη, ιδρύτρια και πρόεδρος του Δικτύου Ελληνίδων Μελβούρνης-Βικτώριας “ΗΛΙΑΔΕΣ”, ένα δίκτυο με πολλαπλούς στόχους, αλλά και δράσεις.

Η κα Γκαράη μίλησε για τη δημιουργία, την ιδέα και την υλοποίηση ενός οράματος με επίκεντρο την Ελληνίδα στην Αυστραλία. Στόχος του Δικτύου δεν αποτέλεσε μόνο η στήριξη των ομογενών γυναικών στην Βικτώρια, αλλά και η διάδοση των ελληνικών ηθών και εθίμων, της γλώσσας και όλα αυτά σε σύμπνοια με τα αντίστοιχα έθιμα της Αυστραλίας.

Οι εκδηλώσεις του ιδρύματος ποικίλουν, από πολιτισμικές μέχρι κι εκδηλώσεις επαφής και δικτύωσης, ενώ τα πάνω από εκατό μέλη του μπορούσαν να συνευρεθούν μέσω του Δικτύου και ηλεκτρονικά, κατά την περίοδο της πανδημίας.
Στο Δίκτυο διατρέχουν επίσης και φιλανθρωπικές δράσεις, για την στήριξη πληγέντων των πυρκαγιών που έπληξαν την Αυστραλία και την Ελλάδα, ενώ η πιο πρόσφατη δωρεά τους απευθύνθηκε στους πρόσφυγες της Ουκρανίας στην Ελλάδα για την εκμάθηση ελληνικών και την προσαρμογή τους στην χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/HeliadesVIC/

Ακούστε τη συνέντευξη:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος