Ο βουλευτής Σ. Γεωργανάς από την Αυστραλία για την αδελφοποίηση της Αθήνας με την Αδελαΐδα

Για το θέμα της αδελφοποίησης της Αδελαΐδας – της αποκαλούμενης και «Αθήνας του Νότου» – με την Αθήνα μίλησε ο ομοσπονδιακός βουλευτής Αυστραλίας Στήβ (Στάθης) Γεωργανάς στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδος με τον Δημήτρη Κοντογιάννη και τον Πέτρο Δίπλα.

Ο Στάθης Γεωργανάς, ο οποίος είναι παράλληλα και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) (Ένωσης όλων των εκλεγμένων Ελληνικής καταγωγής σε θέσεις εξουσίας σε όλες τις χώρες), τόνισε ότι περίπου 70 χιλ. συμπατριώτες μας μετανάστευσαν από την Ελλάδα στην Αδελαίδα λόγω του ωραίου κλίματος. Σήμερα στην Αδελαίδα μπορεί κάποιος να βρεί πολλούς ακόμα ομογενείς πρώτης γενιας και ακόμα περισσότερους τρίτης και τέταρτης γενιάς. Οι μεγαλύτερες κοινότητες Ελλήνων στην Αυστραλία ζουν στη Μελβούρνη, το Σίδνευ και την Αδελαΐδα κατά σειρά.

Σήμερα, η πλειοψηφία των ξένων μεταναστών στην Αυστραλία είναι από τη Κίνα, καθώς και άλλες χώρες της Ασίας, όπως  Ινδία, Βιετνάμ ακόμα  και από το Αφγανιστάν. Μάλιστα οι Αφγανοί   αισθάνονται πολύ κοντά στην Ελλάδα, καθώς θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο ίδιος, ως βουλευτής του κυβερνώντος την Αυστραλία Εργατικού Κόμματος και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης στη Βουλή της χώρας, επιβλέπει επίσης όλες τις εμπορικές συμφωνίες μεταξύ της ΕΕ και της Αυστραλίας. Μάλιστα, χαριτολογώντας, πρόσθεσε ότι η παραγωγή και η ονομασία της ελληνικής φέτας είναι ένα από τα εμπόδια στη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και της Αυστραλίας.

Ερωτηθείς για τον πληθωρισμό, ο κ. Γεωργανάς τόνισε ότι η Αυστραλία, όπως και η Ελλάδα, αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα κόστους ζωής. Για να αμβλύνει μάλιστα το πρόβλημα με τις υψηλές τιμές ακινήτων και τα ακριβά ενοίκια, το Εργατικό Κόμμα έχει καταθέσει νομοσχέδιο για την ανέγερση περισσότερων κατοικιών, ειδικά για άτομα χαμηλού εισοδήματος.

Συγκρίνοντας τις τιμές σε βασικά είδη στα σουπερμάρκετ, ο κ. Γεωργανάς ανέφερε ότι φαίνονται να είναι παρόμοιες και ίσως φθηνότερες στην Αυστραλία, προσθέτοντας όμως ότι ο κατώτατος μισθός στην Αυστραλία είναι 800 αυστραλιανά δολάρια την εβδομάδα, που σημαίνει 2 χιλιάδες ευρώ το μήνα, δηλαδή είναι υπερδιπλάσιος του κατώτερου ελληνικού.

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξη εδώ.

Σύνταξη-επιμέλεια: Ελιάνα Νουνις

Φωτο: SBS Greek

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος