Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος τίμησε τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Σίδνεϋ

Τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Σίδνεϋ, Χρήστο Καρρά, τίμησε την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση της θητείας του και την αναχώρησή του από την Αυστραλίας.

Ειδικότερα, ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος απένειμε στον Έλληνα διπλωμάτη τον Αργυρό Σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στην Ομογένεια και της αγαστής συνεργασίας του με την τοπική Εκκλησία.

Κατά την προσφώνησή του, ο αρχιεπίσκοπος εξήρε την προσωπικότητα, όσο και την προσφορά του κ. Καρρά στην ελληνική κοινότητα του Σύδνεϋ και, ευρύτερα, της πολιτείας της Νέας Νοτίου Ουαλίας, και, μάλιστα, στο διάστημα της ιδιαίτερα δύσκολης τελευταίας διετίας της πανδημίας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην πολύ καλή συνεργασία που είχε ο απερχόμενος πρόξενος με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, ενώ ευχήθηκε επιτυχημένη πορεία στη ζωή και στη διπλωματική του σταδιοδρομία.

Από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο, ενώ υπογράμμισε ότι στην Αυστραλία βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα και δυναμικότερα κομμάτια της ελληνικής διασποράς.

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη
πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος