Μελβούρνη: “Ταξίδι” στον μαγικό κόσμο των άστρων με οδηγό την ελληνική γλώσσα και μυθολογία

Με ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιούργησαν για τους μικρούς τους φίλους, τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) καλούν τα παιδιά σε ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο των άστρων κατά τη διάρκεια των σχολικών τους διακοπών.

Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα, με τίτλο «Ο Μαγικός Κόσμος των Άστρων», απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 χρόνων και θα υλοποιηθεί την Τρίτη, 2 Απριλίου, σε δύο περιοχές της Μελβούρνης, στο Bulleen και το Huntingdale, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες κατά το δυνατόν περισσότερων οικογενειών.

Στόχος του είναι η διαθεματική προσέγγιση της γλώσσας μέσα από τις επιστήμες και τις τέχνες και η γνωριμία με τον μαγικό κόσμο των άστρων και του διαστήματος μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι με οδηγό την Ελληνική Γλώσσα και τη Μυθολογία.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών των Σχολείων της ΕΚΜ, τα παιδιά θα απολαύσουν μια υπέροχη ξενάγηση στον κόσμο του διαστήματος μέσα από αναγνώσεις βιβλίων, ελληνικούς μύθους, πειράματα, δραματοποιήσεις, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΚΜ www.greekcommunity.com.au, ή στο email christina.soumi@greekcommunity.vic.edu.au

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος