H Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου στο πλευρό των πυρόπληκτων στην Εύβοια

Για την ανακούφιση των 90 πυροπαθών οικογενειών πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας θα διατεθούν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον έρανο που έκανε η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου όπως δήλωσε στη «Φωνή της Ελλάδας» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Κουβέντες μακρινές» με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ματλής.

«Όταν μας χρειάζεται η πατρίδα είμαστε αμέσως όλοι δίπλα της, και αυτό κάναμε και αυτή τη φορά» δήλωσε ο κ. Ματλής και συμπλήρωσε πως είχαν επικοινωνήσει άμεσα το καλοκαίρι, όταν ξέσπασαν οι πυρκαγιές, με τον Δήμο Μαντουδίου για να στείλουν είδη πρώτης ανάγκης στον Δήμο, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε όπως τους ενημέρωσαν. Έτσι αντ’ αυτού σκέφτηκαν να διοργανώσουν έναν έρανο για να συγκεντρώσουν χρήματα.

«Έχουμε πολλά μέλη της κοινότητας που είναι από την Εύβοια. Ήρθαμε σε επαφή με τον πρόεδρο της κοινότητας «Παπάδες» όπου μας πρότεινε να διαθέσουμε τα 2.300 ευρώ που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να αγοραστούν από ελαιοτριβείο της περιοχής 128 δοχεία ελαιόλαδου των 5 λίτρων που θα διανεμηθούν αναλογικά σε όλες τη οικογένειες της κοινότητας. Ήδη στάλθηκαν τα χρήματα, οπότε πιστεύουμε ότι σήμερα θα είναι στον λογαριασμό της κοινότητας Παπάδων»
ανέφερε ο κ. Ματλής. «Θα έχουμε επαφή με τη συγκεκριμένη κοινότητα και σε βάθος χρόνου θα κάνουμε κάποια ενέργεια ακόμη» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου.

Σημειώνεται ότι περίπου 15 Έλληνες τουρίστες βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο όπως είπε ο κ. Ματλής. «Ήρθαν τα Χριστούγεννα για τουρισμό και πριν αναχωρήσουν για την πατρίδα, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να είναι σε καραντίνα αυτή τη στιγμή σε ξενοδοχείο. Η κοινότητα βρίσκεται στο πλευρό τους. Προ ολίγου πήγαμε ένα tablet σε μία καθηγήτρια φροντιστηρίου για να εργαστεί διαδικτυακά. Αυτή την περίοδο που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές προσφέρουμε ζεστές σούπες και ροφήματα και στους άστεγους Γερμανούς».

Δυστυχώς, 66 ομογενείς κάτοικοι Βερολίνου έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος