Έντι Ζεμενίδης: Η εκστρατεία εναντίον των F-16 είναι του Ελληνικού Λόμπι όχι της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Αναλυτική απάντηση δημοσίευσε ο εκτελεστικός Διευθυντής του HALC (Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας), Έντι Ζεμενίδης στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την απόφαση της Γερουσίας για τα F-16. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Hellas Journal, με ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Ζεμενίδης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως «παραποιεί σκόπιμα» το προσχέδιο του Νόμου για τον Προϋπολογισμό του 2023 του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (NDAA), επιδιώκοντας να παραπλανήσει «ένα μέρος του ελληνικού κοινού που δεν είναι εξοικειωμένο με τις αποχρώσεις της αμερικανικής νομοθετικής διαδικασίας». Επιπλέον, σημειώνει: «Επίσης, επαναφέρει (σ.σ.: ο ΣΥΡΙΖΑ) τραγικά σημεία συζήτησης της Τουρκίας, αναθέτοντας την ευθύνη για την εκστρατεία #NoJetsForTurkey στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. #Ανοησίες. Αυτή η εκστρατεία -η οποία παρεμπιπτόντως υπήρχε αντίστοιχη κατά τη διάρκεια της θητείας τους στην κυβέρνηση- καθοδηγήθηκε και οδηγείται από Ελληνικές και φιλελληνικές ομάδες λόμπι και φιλέλληνες μέλη του Κογκρέσου. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ζητωκραυγάσει εναντίον αυτής της συμμαχίας», συνεχίζει ο εκτελεστικός διευθυντής του HALC, «ας είναι. Ίσως το πλήθος υπέρ του Κάστρο που φαίνεται να λατρεύουν, μπορεί να είναι σύμμαχός τους σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού. Ακριβώς όπως η αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ο MDCA, η κριτική τους εδώ δεν αντικατοπτρίζει τον τρόπο λειτουργίας του Κογκρέσου. Αυτή η συμμαχία – ΟΧΙ η κυβέρνηση Τσίπρα – ξεκίνησε τις προσπάθειες κατά των F-35 το 2018. Αυτή η συμμαχία – ΟΧΙ η ελληνική κυβέρνηση ηγείται των προσπαθειών τώρα».

Κλείνοντας, ο Έντι Ζεμενίδης χρησιμοποιεί μια φράση που χαρακτηρίζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ (Politics stops at water’s edge), θέλοντας να καταδείξει πως οι πολιτικοί πρέπει να παραμερίζουν τις διαφορές τους και να είναι ενωμένοι στα εθνικά ζητήματα.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, Πηγή HellasJournal)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος