Υποψήφιος στο Μέριλαντ ο Ελληνοαμερικανός Πίτερ Τσόχαρης

Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος, Πίτερ Τσόχαρης (Peter Choharis), ο οποίος έχει μία σημαντική σταδιοδρομία στο Διεθνές Δίκαιο αλλά και γνώση των ελληνικών εθνικών θεμάτων, με έμφαση στο Κυπριακό, κατέρχεται στην εξαιρετικά αμφίρροπη και ευρεία κούρσα για τη βουλευτική υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Κόμματος στην 6η Περιφέρεια του Μέριλαντ, οι εκλογές για την οποία θα λάβουν χώρα στις 14 Μαϊου.

Ο κ. Τσόχαρης διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών σε μια περιφέρεια που θα αναζητήσει έναν νέο υποψήφιο, αφού ο σημερινός βουλευτής, Τεντ Τρόουν (Ted Trone), αποφάσισε να πραγματοποιήσει την απόπειρα μεταπήδησης στη Γερουσία, προκειμένου να διαδεχθεί τον Μπεν Κάρντιν (Ben Cardin), που αποσύρεται από τα έδρανα του Καπιτωλίου στο τέλος της χρονιάς.

Γεννημένος στην Ελλάδα, ο Πίτερ Τσόχαρης ήταν ένα από τα πολλά ορφανά παιδιά της εποχής που υιοθετήθηκε από αμερικανική οικογένεια, καθότι, σε ηλικία 2 ετών, βρέθηκε πλέον υπό την αιγίδα ενός ζευγαριού στη Βοστώνη. Ο θετός πατέρας του ήταν βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ η μητέρα του ασχολούταν με τα οικιακά. Όταν οι γονείς του πήραν διαζύγιο, εκείνη ανέλαβε εξ ολοκλήρου να τον μεγαλώσει, διασφαλίζοντας τους πόρους και τις αρχές προκειμένου να τελειώσει το Λύκειο με υψηλή βαθμολογία και να γίνει δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία οι οικονομικές δυνατότητες για τον ίδιο ήταν περιορισμένες, ο Τσόχαρης εργάστηκε σε τρεις διαφορετικές δουλειές προκειμένου να καλύψει τα έξοδα των σπουδών του, οι οποίες του έδωσαν την ευκαιρία για μια επιτυχημένη καριέρα στη δικηγορία, με εξειδίκευση στον τομέα του Διεθνούς Δικαίου.

Μάλιστα, μεταξύ των υποθέσεων που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ο ομογενής δικηγόρος είναι και αυτή του Πολ Ρουσεσαμπάγκινα (Paul Rusesabagina), ο οποίος έσωσε περί τα 1200 άτομα από την απειλή της Γενοκτονίας και η ιστορία του είχε εμπνεύσει τον κινηματογράφο, μέσω της υποψήφιας για Όσκαρ παραγωγής «Hotel Rwanda».

Παράλληλα, η εκστρατεία του Τσόχαρη απευθύνεται και στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, αφού θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ακόμη ισχυρό σύμμαχο της Ελλάδας και της Κύπρου στο Κογκρέσο, ιδίως σε μια θητεία κατά την οποία ένας εκ των ομογενών βουλευτών, ο Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) έχει ήδη δηλώσει πως δεν ενδιαφέρεται να ανανεώσει την θητεία του. Άλλωστε, ο Τσόχαρης, έχει εκπροσωπήσει ως δικηγόρος την Κυπριακή Δημοκρατία, παρακολουθώντας στενά το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου, ενώ είχε αρθρογραφήσει στο περιοδικό «Forbes» σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση, κατά την περίοδο που βρισκόταν στο απόγειό της.

Τον Πίτερ Τσόχαρη υποστηρίζουν οι Ανδρέας και Μάικ Μανάτος, όπως επίσης και οι αδελφοί Δημήτριος και Θεόδωρος Πέδας.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος