Ξεκίνησε ο 3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού

Να κάνουν «Το μάθημα …παιχνίδι!» προτείνει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα και το Εξωτερικό ο 3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού. 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της προσχολικής αγωγής, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων της χώρας και της Ομογένειας και έχει στόχο εκπαιδευτικοί και μαθητές/μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με την διαδικασία του σχεδιασμού παιχνιδιού και να την εντάξουν στο πλαίσιο του μαθήματος.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία τονίζει ότι η υποστήριξή της αποτυπώνει τη σημασία που αποδίδει στην ψηφιοποίηση και ψηφιακή εκπαίδευση ως μέσο και μοχλό προαγωγής της γνώσης, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων. «Έλληνες εκπαιδευτικοί και μαθητές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, σε ελληνόγλωσσες σχολικές μονάδες και σε αναγνωρισμένα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας (ΤΕΓ), καθώς και σε κάθε άλλη εκπαιδευτική δομή όπου διδάσκουν και φοιτούν δάσκαλοι και μαθητές ελληνικής καταγωγής στην αλλοδαπή» αναφέρεται, «προσκλήθηκαν από την Γενική Γραμματεία ώστε να λάβουν μέρος στον ξεχωριστό αυτό διαγωνισμό που φιλοδοξεί να προάγει την ψηφιακή γνώση και δεξιότητες μέσω της ψυχαγωγίας του παιχνιδιού, αλλά και να συνεισφέρει στην ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με την Ομογένεια».

  • Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι καλούνται να δημιουργήσουν: 
  • ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι ή
  • ένα demo πρωτότυπου ψηφιακού αφηγηματικού παιχνιδιού του οποίου το σενάριο ή/και οι στόχοι σχετίζονται με μάθημα της επιλογής τους.
  • Για τις ανάγκες του διαγωνισμού:
  • πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι μπορεί να θεωρηθεί:
  • α. παιχνίδι που παίζεται πάνω στο τραπέζι από ένα ή περισσότερα άτομα
  • β. παιχνίδι με κάρτες
  • γ. παιχνίδι που συνδυάζει εξαρτήματα/πιόνια/κομμάτια από διαφορετικά, ήδη υπάρχοντα επιτραπέζια παιχνίδια, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου.

Πρωτότυπο ψηφιακό αφηγηματικό παιχνίδι μπορεί να θεωρηθεί οποιαδήποτε διαδραστική εφαρμογή έχει δημιουργηθεί σε περιβάλλον Twine, Ren’Py, Scratch ή Unity, ενσωματώνει αφήγηση, απαιτεί διάδραση από τον τελικό χρήστη, έχει ξεκάθαρο σκοπό, κανόνες και όρους νίκης/ήττας/ολοκλήρωσης.

Η προθεσμία υποβολής της συμμετοχής στο διαγωνισμό λήγει στις 5 Μαίου 2023 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη πηγή Γιάννης Χρυσουλάκης, ΕΚΟΜΕ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος