Ξεκινά την Παρασκευή στις Βρυξέλλες το 28ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης

Με παρουσίες όπως του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του γενικού γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννη Χρυσουλάκη θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες το 28ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης με θέμα «Προκλήσεις στις σχέσεις διδασκόντων και διδασκομένων στη σημερινή Ευρώπη».

Το Συνέδριο διοργανώνει το Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης Βρυξελλών της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βέλγιο, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα λάβει χώρα στο ιστορικό κτίριο Charlemagne. 

Σύμφωνα με το οριστικό πρόγραμμα, θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και η Νίκη Κεραμέως, ενώ θα χαιρετίσει ο Γιάννης Χρυσουλάκης. Τις ειδικές θεματικές και τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες θα αναπτύξουν αρμόδιοι από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού καθώς και μάχιμοι Έλληνες αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί σε χώρες της ΕΕ όλων των βαθμίδων.

Επίσης, θα γίνει σύντομη παρουσίαση του βιβλίου «Διαπολιτισμικότητα και Θρησκεία στην Ευρώπη – Μετά την Επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβώνας από τον μητροπολίτη Αχαϊας Αθανάσιο. 

Το Συνέδριο απευθύνεται σε Έλληνες εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποσπασμένους στις 10 χώρες της περιοχής ευθύνης του Συντονιστικού γραφείου Βρυξελλών (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία κ.ά.) καθώς και σε επιστήμονες, ερευνητές και κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Οργανωτική Επιτροπή ΣΕΕΕ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος