Ξεκινά στις 2 Φεβρουαρίου στην Αριζόνα το 32ο Συνέδριο της Ηγεσίας των 100

Στην Αριζόνα θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου το 32ο Συνέδριο της Οργάνωσης της Ηγεσίας των 100.

«Χαιρόμαστε που συνεχίζουμε τα ετήσια Συνέδριά μας με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και με κορυφαίους ομιλητές στους τομείς των επιχειρήσεων, της τεχνολογίας και των επικοινωνιών», δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας” ο πρόεδρος της Οργάνωσης Δημήτριος Λογοθέτης, συμπληρώνοντας, πως «ο αριθμός των συμμετεχόντων θα φτάσει σε σημεία ρεκόρ».

Ανάμεσα στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται ο Κωστής Μαγλάρας, κοσμήτωρ της Σχολής Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο Πάνος Παναγή, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος προϊόντων της εταιρίας Microsoft, ο Καρλ Χόλιστερ, πρόεδρος της εταιρείας L.M. Kohn & Company, η Υβέττε Μάνεση, συγγραφέας και παραγωγός, ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Καζάριαν, διευθυντής του Τμήματος Διαθρησκειακών Σχέσεων, μαζί με τον Νικόλαο Αντον, διευθυντή λειτουργίας της Επισκοπικής Συνέλευσης Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ομιλίες των προαναφερθέντων θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, ενώ την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα κάνει τη δική του ομιλία και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της ολομέλειας. Το βράδυ της Παρασκευής θα γίνει ελληνικό γλέντι, το Σάββατο το βράδυ το επίσημο δείπνο και την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στην πόλη Φοίνιξ της Αριζόνας.

Υπογραμμίζεται, ότι η «Ηγεσία των 100» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και οι δωρεές προς αυτήν εκπίπτουν της φορολογίας.

Η Οργάνωση ιδρύθηκε επί ημερών του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου με πρωτεργάτες τους αείμνηστους Γεώργιο Τσίμπλη, Πίτερ Ντίον και Αθανάσιο Άντον. Η αρχική ιδέα ήταν να βρεθούν 100 Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι θα έδιναν εκατό χιλιάδες δολάρια έκαστος, είτε σε μία δόση, είτε δέκα χιλιάδες δολάρια τον χρόνο επί δέκα χρόνια. Από το αποθεματικό κεφάλαιο θα χρησιμοποιούντο οι τόκοι ως χορηγίες για την ενίσχυση ήδη υπαρχόντων προγραμμάτων της Αρχιεπισκοπής. Έτσι προέκυψε και η αρχική του ονομασία, «Ηγεσία των 100», ενώ αργότερα αφιερώθηκε επ’ ονόματι του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου.

Το σκεπτικό ήταν το Κληροδότημα αυτό να χρηματοδοτεί διάφορα προγράμματα της Εκκλησίας. Διά μέσου των ετών, η «Ηγεσία των 100» αυξήθηκε σε αριθμό μελών και έχει φτάσει σήμερα να ξεπερνά τα 1.200, με συνολικά κεφάλαια τα οποία υπερβαίνουν τα εκατό εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα χρήματα κάθε χρόνο αντλούνται οι τόκοι, τα ποσά των οποίων δίνονται ως χορηγίες για προγράμματα και διακονίες της Αρχιεπισκοπής. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα η «Ηγεσία των 100» έχει δώσει χορηγίες σε προγράμματα της Αρχιεπισκοπής και υποτροφίες στη Θεολογική Σχολή, ύψους πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας
Φωτογραφία: l100.org

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος