Νάντια Τσαπνή: ”Έχουμε την Ελπίδα και την πίστη να χτίσουμε και πάλι τη Μαριούπολη”

H Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μαριούπολης κα. Νάντια Τσαπνή μίλησε σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου, στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή ‘‘Η Φωνή που μας ενώνει” και στη Γιάννα Τριανταφύλλη, για την ελπίδα και την πίστη ότι οι Έλληνες θα χτίσουν και πάλι τη Μαριούπολη.

Επίσης, μίλησε για τα κατεστραμμένα από τον πόλεμο χωριά της Αζοφικής αλλά και την ανάγκη διατήρησης και εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας στις δομές φιλοξενίας.

Επιπλέον ενημέρωσε τους ακροατές της εκπομπής για την προσπάθεια που κάνει η πρόεδρος των Ελληνικών συλλόγων Ουκρανίας κυρία Αλεξάνδρα Προτσένκο και η ίδια προσωπικά, αλλά και πολλοί ακόμα πρόσφυγες από την Αζοφική, να συνεχίσουν τις δράσεις τους πολιτιστικές και κοινωνικές στη Θεσσαλονίκη. Ζήτησε μέσα από την εκπομπή να τους παραχωρηθεί χώρος στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσουν να κατοχυρώσουν νομικά στην Ελλάδα την ομοσπονδία τους.

“Είναι αναγκαία αυτή η προσπάθεια, όπως η ίδια ανέφερε να έχουμε οι Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας, έναν χώρο αναφοράς, συνάντησης και στήριξης μεταξύ μας, μέχρι να γυρίσουμε και πάλι στα χωριά μας και στις πόλεις μας|.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος