Βρυξέλλες: Οι ελληνικές θεατρικές ομάδες γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (audio)

Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου θα γιορτάσουν οκτώ ελληνικές θεατρικές ομάδες του Βελγίου, παρουσιάζοντας την ξεκαρδιστική κωμωδία του Γιώργου Γαλίτη, “Τα ραδίκια ανάποδα”.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στη “Φωνή της Ελλάδας” ο σκηνοθέτης και επικεφαλής της θεατρικής ομάδας “Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών” κ. Τάσος Νυχάς, οκτώ ελληνικές θεατρικές ομάδες που εδρεύουν στις Βρυξέλλες (ΑλΜΑ – Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών – Ελληνικό Θέατρο Βελγίου – Θεατρική Ομάδα Λυκείου των Ελληνίδων Βρυξελλών – ΘΕΣΠΙΣ – NOTA THEATRALE – Ομογενειακή Θεατρική Σκηνή και Υ-GREC) διοργανώνουν με αυτόν τον τρόπο κοινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Θεάτρου για τέταρτη φορά το 2024, μετά από διακοπή τριών χρόνων λόγω της πανδημίας. 

Η παράσταση θα λάβει χώρα σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου και την Πέμπτη 28 Μαρτίου, ώρα 8 μ.μ. στο θέατρο de Lijsterbes (Lijsterbessenbomenlaan 6, 1950 Kraainem).

Βρυξέλλες: Οι ελληνικές θεατρικές ομάδες γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου (audio)

Ο κ. Νυχάς μίλησε για τις θεατρικές ομάδες και την ιστορία του ελληνικού θεάτρου στο Βέλγιο. “Το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1984 από τους πρώτους Έλληνες που ήρθαν να εργαστούν στα ευρωπαϊκά όργανα και θέλησαν να βρουν λίγο τον πολιτιστικό τους εαυτό. Πλήρες αρχείο έχουμε από τότε για τα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, αλλά γνωρίζουμε ότι ελληνικές παραστάσεις στο πλαίσιο της ελληνικής παροικίας, με την Ομογενειακή Θεατρική Σκηνή πραγματοποιούνταν και πριν το ’84” τόνισε ο κ. Νυχάς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρώτο έργο που ανέβασε το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι ήταν το “Η δίκη του Ορφέα και της Ευρυδίκης” του Γιώργου Σκούρτη, ο οποίος επισκέφθηκε τότε τη βελγική πρωτεύουσα. Άλλωστε το παρών στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα των Βρυξελλών, έχουν δώσει μεταξύ άλλων οι Άλκη Ζέη, Ιάκωβος Καμπανέλλης, Άκης Δήμου, Ανδρέας Στάικος, Βασίλης Κατσικονούρης Κάρμεν Ρουγγέρη κ.α.

Το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι, γιορτάζει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή του και ο εορτασμός θα ξεκινήσει την Παρασκευή 5 Απριλίου, με ένα θεατρικό τριήμερο που θα περιλαμβάνει αναλόγια θεατρικών έργων που έγραψαν μέλη των ελληνικών θεατρικών ομάδων καθώς και με τις παραστάσεις: “Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;” της Χρύσας Σπηλιώτη και “Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του ” του Γιώργου Καπουτζίδη. Πρόκειται για παραστάσεις που έχουν βραβευτεί σε Διαγωνισμούς ερασιτεχνικών θιάσων στην Ελλάδα.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ

Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος