Βράβευση της Αικατερίνης Σοφιανού στο Βουκουρέστι

Την  επιχειρηματία και Μεγάλης Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου βράβευσαν στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας την περασμένη Παρασκευή, 28 Μαΐου,  η Ελληνική Πρεσβεία στο Βουκουρέστι και το Ελληνορουμανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Το βραβείο επέδωσαν η πρέσβη της Ελλάδος στη Ρουμανία, Σ. Γραμματά και ο πρόεδρος του Διμερούς Ελληνορουμανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, Χ. Σεφέρης, ενώ  ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, ως κύριος ομιλητής της εκδήλωσης αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο της κας Μπελεφάντη-Σοφιανού. 

Η Μεγάλη Ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου,  Αικατερίνη Μπελεφάντη –  Σοφιανού, εκτός από την επιχειρηματική της δράση, έχει  διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στη Ρουμανία.

Από τα σημαντικότερα έργα της είναι η χρηματοδότηση της μετάφρασης στα ρουμανικά και την έκδοση πολυάριθμων έργων της νεοελληνικής γραμματείας, τα οποία κυκλοφόρησαν από τον έγκριτο οίκο Omonia στο Βουκουρέστι.

Ανάμεσα στις συγκεκριμένες εκδόσεις ξεχωρίζει το «Ποιητικό Αλφάβητο» του Κωνσταντίνου Καβάφη, μία συλλογή τέχνης και ποίησης που περιέχει 24 αντιπροσωπευτικά ποιήματα, μεταφρασμένα σε 12 γλώσσες τα οποία συνοδεύονται από αναπαραστάσεις έργων του Gheorghe Anghel, ορμώμενου από τους στίχους του Έλληνα ποιητή. Πρόκειται, χωρίς καμία αμφιβολία, για την πιο φιλοτεχνημένη έκδοση του Καβάφη από τις τόσες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνει στο ρεπορτάζ του η ομογενειακή ιστοσελίδα «Δορυφόρος».

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Δορυφόρος Europa, @johnchrysoul)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος