Βοστώνη: Με κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκε η 26η παρέλαση

Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, άρχισαν την Κυριακή, 1η Μαΐου οι εκδηλώσεις της ομογένειας της Νέας Αγγλίας για τον εορτασμό των 201 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Βοστώνη: Με κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκε η 26η παρέλαση

Γύρω στη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε και η παρέλαση με τη συμμετοχή 60 περίπου ομογενειακών φορέων. Η 26η παρέλαση πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια με αθρόα προσέλευση των ομογενών της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας όλων ηλικιών, στην κεντρική οδό της πόλης Boylston Street, στην καρδιά της Βοστώνης.  Σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Βοστώνη: Με κοσμοσυρροή πραγματοποιήθηκε η 26η παρέλαση

Στις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν της παρέλασης παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας Κώστας Τσιάρας, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου, ο  Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, πολιτειακοί βουλευτές και γερουσιαστές από την τριπολιτειακή περιοχή της Μασαχουσέτης.

Πηγή: anamniseis.net – Εθνικός Κήρυκας

Φωτογραφίες: «Εθνικός Κήρυκας»/ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΛΜΟΥΚΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος