Βοστώνη: Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του δικηγόρου Τζορτζ Ντιμίτερ

Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του δικηγόρου Τζορτζ Ντιμίτερ διοργάνωσε το τμήμα Ωρίωνας 130 των «Θυγατέρων της Πηνελόπης».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και το παρών έδωσε όλη η οικογένεια της AHEPA, συμπεριλαμβανομένων των νεανικών τμημάτων των «Υιών του Περικλέους» και των «Θεραπαινίδων της Αθηνάς», τα οποία μάλιστα πραγματοποίησαν την τακτική μηνιαία τους συνάντηση, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής Γεώργιος Καντώνης, ακαδημαϊκοί, καθώς και αξιωματούχοι της οργάνωσης «Αλφα Ωμέγα» και της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Περισσότεροι από εκατό ομογενείς, όλων των ηλικιών, παρακολούθησαν τις ομιλίες, αλλά και το φιλμ που προβλήθηκε για τη ζωή και το έργο του δικηγόρου Τζορτζ Ντιμίτερ, ο οποίος στις αρχές του 20ού αιώνα βοήθησε τους Έλληνες μετανάστες να εξοικειωθούν με τον αμερικανικό τρόπο ζωής και να γίνουν κοινωνικά αποδεκτοί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Ντιμίτερ υπηρέτησε στον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπήρξε οργανωτής ελληνοαμερικανικών ομίλων, υπηρέτησε στο νομοθετικό σώμα της Μασαχουσέτης και ήταν εκείνος που καθιέρωσε τη στέψη με κλάδους ελαίας από την Ελλάδα, των νικητών του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο ανιψιός του Τζορτζ Ντιμίτερ, επίσης νομικός, Πίτερ Σινόπουλος, και ο συγγραφέας του βιβλίου «Running with Pheidippedes: Stylianos Kyriakides, the Miracle Marathoner» Νικόλαος Τσιότος.

Η πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» Τίνα Παπαδοπούλου, ευχαρίστησε στην ομιλία της το Μαλώτειο Πολιτιστικό Κέντρο που, όπως επεσήμανε, «απλόχερα ανοίγει τις πόρτες του στην Ομογένεια», τον πρόεδρο της Σχολής Γεώργιο Καντώνη και όλους τους ομογενείς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος