Τους Τρεις Ιεράρχες και τα Ελληνικά Γράμματα τίμησαν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί της Αμερικής

Εκδήλωση για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων, διοργάνωσαν το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Καθεδρικού Σχολείου στο Μανχάταν, η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τον Σύλλογο Ελλήνων Δασκάλων της Νέας Υόρκης «Προμηθέας» και τον οργανισμό «Ελληνική Παιδεία Αμερικής».

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη μέρα στην ελληνική εκπαίδευση και εστίασε την προσοχή της στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και τα ίδια τα σχολεία.

«Κάποτε συνηθίζαμε να δίνουμε μεγάλες δεξιώσεις για πάρα πολύ κόσμο, σε αίθουσες πολυτελέστατες, γι αυτήν την ημέρα. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πασχίζουμε να κρατήσουμε την Παιδεία μας. Το αύριο, τη δυνατότητα να μαθαίνουν τα παιδιά για τον ελληνικό πολιτισμό», επεσήμανε η κ. Κοκόλη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ρόουντ Αϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, η πρόεδρος του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνά Κρομμύδα, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο Διευθυντής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Δρ Αναστάσιος Κουλαρμάνης, η δικηγόρος και συνάμα νομική σύμβουλος της Ομοσπονδίας, Μαρία Μάρκου και η πρόεδρος του οργανισμού Ελληνικής Παιδείας Αμερικής, κ. Βασιλική Φιλιώτη.

Χαιρετισμούς μέσω του διαδικτύου απηύθυναν, ο γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, Ιωάννης Χρυσουλάκης και ο προϊστάμενος Γενικής Δ/νσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών του Υ.ΠΑΙ.Θ., Παναγιώτης Πασσάς, οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στο έργο των εκπαιδευτικών και την προθυμία τους να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών και των διευθυντών των σχολείων.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής και αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο των Τριών Ιεραρχών και στην συμβολή τους στην διαμόρφωση μιας νέας φιλοσοφικής σκέψης και τον συνδυασμό της εορτής τους με την γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων.

Την παράσταση έκλεψαν οι μαθητές του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν οι οποίοι υπό την διεύθυνση της διευθύντριας κ. Ρούλας Τρικουνάκη, απήγγειλαν ποιήματα για τους Τρεις Ιεράρχες και τα Ελληνικά Γράμματα.

Πηγή: Αναμνήσεις
Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος