Τομέας Απόδημου Ελληνισμού ΚΙΝΑΛ: Διαβούλευση για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού  του ΚΙΝΑΛ ανακοινώνει την έναρξη της δημόσιας διαδικτυακής διαβούλευσης για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό στο εξωτερικό,  στο πλαίσιο της πορείας για τη σύναψη ενός «Συμβολαίου 2030» με την Ελληνική Διασπορά.

“Η Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση – η Ελληνομάθεια και ο Πολιτισμός είναι διαχρονικά ο κύριος πυλώνας μεταβίβασης της πολιτισμικής κληρονομιάς (υλικής και άυλης) και ενίσχυσης της ελληνικής ταυτότητας, και αποτελούν τον κύριο άξονα του Συμβολαίου με την Διασπορά που θέτουμε σε διαβούλευση», αναφέρεται στον ιστότοπο του ΚΙΝΑΛ, ενώ απευθύνεται έκκληση για τη συμμετοχή των απόδημων στη διαβούλευση:

«Καλούμε όλα τα μέλη της Διασποράς να προχωρήσουν μαζί μας στη σύναψη του Συμβολαίου 2030, συμφωνώντας στο όραμα, στους μετρήσιμους στόχους και τις στρατηγικές επίτευξης των στόχων με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα μέλη της Διασποράς: σε μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, σε εκπροσώπους σχολείων και πανεπιστημίων, σε κορυφαίους επιστήμονες, στους ανθρώπους των τεχνών και του αθλητισμού, στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που διαπρέπουν όπου βρίσκονται, σε συλλογικούς φορείς της Ομογένειας, σε επαγγελματικά δίκτυα Ελλήνων Αποδήμων και Ομογενών, στην Εκκλησία και πάνω από όλους στις οικογένειες που επενδύουν στην ελληνική εκπαίδευση των παιδιών τους. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι εμφορούνται από την αγάπη για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό και πιστεύουν ότι όλοι οι άνθρωποι σε όποιο μέρος του κόσμου και να βρίσκονται δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά τα δημόσια αγαθά».

Βάση της συζήτησης αποτελεί κείμενο διαβούλευσης που υπάρχει στο δικτυακό τόπο: «Συμβόλαιο 2030 με την ελληνική Διασπορά – Κίνημα Αλλαγής», στον οποίο όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα βρουν και τη σχετική φόρμα για την αποστολή των παρατηρήσεων τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο: kinimaallagis.gr

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ