Tο Σάββατο στη Νέα Υόρκη το 1ο τακτικό συνέδριο του Ελληνικού Κογκρέσου Αμερικής

Το 1ο τακτικό του Συνέδριο διοργανώνει το προσεχές Σάββατο, 18 Μαρτίου, το Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής (Hellenic Congress of America).

Το συνέδριο, το οποίο θα λάβει χώρα στο Αρκαδικό Σπίτι του «Γέρου του Μωριά» στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, θα περιλαμβάνει τον απολογισμό του Προέδρου και των αξιωματούχων του Δ.Σ., τον οικονομικό απολογισμό, επικύρωση του Καταστατικού, καθώς και παρουσίαση του Hellenic History Project από τον καθηγητή Δημοσθένη Τριανταφύλλου και τον Δρα. Γεώργιο Μελικόκη, συμπροέδρους της αρμόδιας επιτροπής.

Θα ακολουθήσει έκδοση ψηφισμάτων για το Δικαίωμα Ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, τη θέσπιση Ημέρας Ομογενών και την συμπαράσταση και υποστήριξη στην Ελλάδα και την Κύπρο στα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την ανάδειξη του νέου Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. για τη διετία 2023-2025.

Στη συνέχεια, θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο στη διάρκεια του οποίου θα βραβευθούν ο απερχόμενος και ιδρυτικός πρόεδρος του Ελληνικού Κογκρέσου Αμερικής, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, Νίκος Αποστολόπουλος και ο νομικός σύμβουλος, πρώην πολιτειακός δικαστής της Νέας Υόρκης, Θεόδωρος Βασιλάκης.

Στο Ελληνικό Κογκρέσο Αμερικής εκτός από τα φυσικά πρόσωπα μέλη του συμμετέχουν και τέσσερεις οργανισμοί που θα αντιπροσωπευθούν στο συνέδριο. Πρόκειται για τους ιστορικούς συλλόγους Αρκάδων Νέας Υόρκης «Γέρος του Μωριά» και Καστοριέων «Ομόνοια», Ευρυτάνων Αμερικής «Το Καρπενήσι», καθώς και την Ελληνική Συμμαχία Γυναικών (Hellenic Women’s Alliance).

Πηγή: Αναμνήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος