Το ομογενειακό συγκρότημα ελληνικού swing, Cats and the Canary, ζωντανά σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ

Την πρώτη του ολοκληρωμένη εμφάνιση μετά την έναρξη της πανδημίας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή 16 Μαΐου το ομογενειακό συγκρότημα ελληνικού swing, Cats and the Canary. Η εξαμελής ορχήστρα, που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος στο μουσικό φεστιβάλ της Lonsdale αποσπώντας θετικότατες κριτικές, έχει προετοιμάσει μία δίωρη εμφάνιση γεμάτη με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια διασκευασμένα σε swing, latin και jazz ρυθμούς.

«Η σύνθεσή μας άλλαξε πέρυσι καθώς η τραγουδίστρια μας Μυρτώ, μετακόμισε στην Ελλάδα. Το πρώτο άτομο που προσελκύσαμε ήταν η Άρτεμις και κατευθείαν υπήρξε χημεία η οποία είναι έκδηλη σε κάθε μας πρόβα», αναφέρει ο μπασίστας Οδυσσέας Κρυπωτός.
Αν και η πανδημία μας επηρέασε όλους, ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα δέχθηκαν οι τέχνες. Μία από τις συνέπειες ήταν οι ακυρώσεις συναυλιών αλλά και η μείωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των μουσικών.

«Εκτός από την έλλειψη εμφανίσεων, αυτό που μου έλειψε προσωπικά είναι η επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αλλά και με τη γενικότερη ελληνική μουσική σκηνή της πόλης», αναφέρει ο Γιώργος Κυριακίδης, ένας από τους πιο παλιούς και δραστήριους μουσικούς της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης.

«Είμαστε πολύ τυχεροί στην Αυστραλία που έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συναυλίες δια ζώσης. Πριν από ένα χρόνο έμοιαζε με μακρινό όνειρο. Νομίζω ότι πέρσι αρκετοί εκτιμήσανε τα απλά πράγματα στη ζωή, όπως το να βλέπουμε τους φίλους μας και να ακούμε ζωντανή μουσική», προσθέτει η Άρτεμις Ιωαννίδου.

Στη Μελβούρνη, το συγκρότημα θα παρουσιάσει από Τζένη Βάνου και Βασίλη Τσιτσάνη, μέχρι Μαρίζα Ρίζου, Κωστή Μαραβέγια και σμυρνέικα. Την βραδιά θα ανοίξει το συγκρότημα λατινικής μουσικής Kekoson, στο οποίο συμμετέχει ο γνωστός ομογενής μουσικός, Νίκος Καπράλος.

Στις 30 Μαΐου οι Cats and the Canary θα βρίσκονται στο Σίδνεϊ στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ της πόλης, σε μία εμφάνιση η οποία έχει ήδη ξεπουλήσει.

«Ανυπομονούμε να παίξουμε κάποια από τα αγαπημένα μας ελληνικά τραγούδια, τόσο παλιά όσο και πιο καινούργια, στη Μελβούρνη και στο Σίδνει. Νιώθουμε ,και το βλέπουμε σε κάθε συναυλία μας, την ελληνική μουσική να μας ενώνει. Πρώτη, δεύτερη και τρίτη γενιά ακούμε διαφορετικά πράγματα, αλλά η ελληνική μουσική λειτουργεί ως αναφορά σύνδεσης», λέει ο Δημήτρης Σταθόπουλος, κιθαρίστας του συγκροτήματος.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος