Tο έργο του Θανάση Τριαρίδη “LEBENSRAUM –ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ” από την ελληνική θεατρική ομάδα του Αμβούργου ΤHEATRIKON

Το έργο του Θανάση Τριαρίδη «LEBENSRAUM – ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ», ένα «μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη», όπως το χαρακτηρίζει ο δημιουργός του, ανεβάζει σε μια θεατρική performance στο ZOOM η ελληνική ερασιτεχνική θεατρική oμάδα ΤHEATRIKON e.V. Hamburg, το Σάββατο 05/6/2021, 20:00 ώρα Γερμανίας (21:00 ώρα Ελλάδας), την Κυριακή 06/06/2021, 18:00 ώρα Γερμανίας (19:00 ώρα Ελλάδας) και το Σάββατο 12/06/2021, 20:00 ώρα Γερμανίας (21:00 ώρα Ελλάδας).

To THEATRIKON συστάθηκε ως θεατρικός σύλλογος τον Νοέμβριο του 1994 στο Αμβούργο. Οι βασικές αρχές της ομάδας ήταν και είναι η επαφή και η διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, όπως επίσης και η επικοινωνία των μελών και φίλων της και η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους μέσα από την δημιουργική έκφραση της Τέχνης και του Θεάτρου.

Από την ίδρυση της έχει παρουσιάσει 18 θεατρικές παραγωγές εκ των οποίων 4 παιδικά έργα, 3 παραστάσεις Καραγκιόζη, ένα γραφικό παραμύθι (2012), μια ποιητική βραδιά προς τιμή του Γιάννη Ρίτσου στην ελληνική και γερμανική γλώσσα (2011) και μια μουσική βραδιά στη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι (2015).

Tο έργο του Θανάση Τριαρίδη “LEBENSRAUM –ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ” από την ελληνική θεατρική ομάδα του Αμβούργου ΤHEATRIKON

Στην ανακοίνωση της Performance η ομάδα Theatrikon αναφέρεται στο έργο του Τριαρίδη ως εξής:

“Lebensraum – Ζωτικός Χώρος

O τίτλος του έργου παραπέμπει στη ναζιστική επεκτατική θεωρία. Κατά τον συγγραφέα ένα «μονόπρακτο πείραμα για την καλοσύνη».

Μια άσκηση παιχνίδι μεταξύ χειριστή (-ών) και αποδέκτη (-ών).

Η χειραγώγηση ως κινητήρια δύναμη για να σπάσει τα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης, μεταξύ θύτη και θύματος.

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η δύναμη της χειραγώγησης; Θα παραμείνουν οι «θεατές» μέχρι το τέλος της παράστασης «θεατές;».

Tο έργο του Θανάση Τριαρίδη “LEBENSRAUM –ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ” από την ελληνική θεατρική ομάδα του Αμβούργου ΤHEATRIKON

Ο Θανάσης Τριαρίδης γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε ακτιβιστής για τα κοινωνικά δικαιώματα των τσιγγάνων στα χρόνια 1996-2001 και από το 2009 είναι αντιρρησίας συνείδησης. Από το 2000 έχει εκδώσει 55 βιβλία με αφηγήσεις και δοκίμια. Επί χρόνια διοργανώνει σεμινάρια πάνω σε διάφορους άξονες δυτικού πολιτισμού καθώς και εργαστήρια πυροδότησης θεατρικής γραφής. Όλα τα βιβλία του και τα θεατρικά έργα του βρίσκονται και διατίθενται ελεύθερα στην ιστοσελίδα triaridis.gr ενώ τα μεταφρασμένα βιβλία του του βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://triaridis.com/.

Έχει εκδώσει (έντυπα ή ηλεκτρονικά) 23 θεατρικά έργα (ανάμεσά τους ο Μένγκελε, ο Οιδίνους, το Lebensraum, η τριλογία Leopold, Football, HIV κ.α.) Από αυτά έχουν προκύψει περισσότερες από 35 παραστάσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Κύπρου, καθώς και στο Διαδίκτυο. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.

Αυτήν την Κυριακή 30/05/2021 στις 11:00 ώρα Ελλάδας, ο Θανάσης Τριαρίδης μιλά για το «LEBENSRAUM – ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ» αλλά και για την επόμενη σειρά σεμιναρίων της Διαδικτυακής Ακαδημίας για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό “τα μελένια λεμόνια” με τίτλο “Ο αιώνας της Χειραφέτησης” στην εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας “Μυστικό Πέρασμα” με τη  Φούλη Ζαβιτσάνου. ( https://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas)

Για περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση: theatrikon.de

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος