Το ΑΠΘ τίμησε την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη

Το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 19 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η κ. Κοκόλη τιμήθηκε για τη συμβολή της στο αγγλόφωνο πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής του ΑΠΘ, το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά αποδήμων να σπουδάσουν στη Θεσσαλονίκη και να αποκτήσουν μια ακόμη πιο βαθιά σύνδεση με την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Το βραβείο απένειμε ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Έχοντας πάθος για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, η Στέλλα Κοκόλη είναι ταγμένη στη διατήρηση και προώθηση της Ελληνικής Γλώσσας. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ηγετική φυσιογνωμία με εθελοντική προσφορά στους τομείς της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης, Φιλανθρωπίας και Πολιτικής Δράσης στις Η.Π.Α.».

Μιλώντας πρόσφατα στον «Εθνικό Κήρυκα», η  κ. Κοκόλη είχε τονίσει πως ανάλογες προσπάθειες δεν είχαν προχωρήσει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα η έναρξη και επέκταση των αγγλόφωνων προγραμμάτων να θεωρείται μια δικαίωση των ενεργειών αυτών, έστω και με καθυστέρηση.

«Επί χρόνια προσπαθήσαμε, αλλά ο σκοπός δεν επετεύχθη. Μια νέα προσπάθεια ξεκίνησε μέσω ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών προγραμμάτων, στο ΑΠΘ, πριν από δύο χρόνια, όταν και ανήγγειλαν ότι υπάρχει πρόγραμμα Ιατρικής Σχολής στην Αγγλική, από το ΑΠΘ. Αδραξα αυτήν την ευκαιρία και κάλεσα μερικούς μαθητές από την Τριπολιτειακή Περιοχή και πήγαν τα πρώτα 25 παιδιά στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το καλοκαίρι πήγα στην αποφοίτηση του πρώτου έτους και είδα τα παιδιά ενθουσιασμένα. Ανάλογα πολύ σημαντικά προγράμματα ανοίγουν και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών», είχε δηλώσει στον  «Εθνικό Κήρυκα» η κ. Κοκόλη.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Φωτογραφία: Facebook/Γιάννης Χρυσουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος