Το 21ο Φεστιβάλ του Ελληνισμού της Ρουμανίας ανοίγει σήμερα τις πύλες του στην Αιδηψό

Ξεκινούν σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στην Αιδηψό του Δήμου Ιστιαίας οι εκδηλώσεις του 21ου Φεστιβάλ του Ελληνισμού της Ρουμανίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ αποτελεί πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, με την υλικοτεχνική υποστήριξη του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. 

Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και 300 παιδιά από την ομογένεια της Ρουμανίας τα οποία θα ταξιδέψουν μέχρι την Αιδηψό με την στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. 

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Λουτρών Αιδηψού, με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και της Ρουμανίας. Θα ακολουθήσει η πρώτη παράσταση με την παρουσίαση παραδοσιακού καλλιτεχνικού προγράμματος ρουμανικών τραγουδιών, ενώ και η δεύτερη παράσταση θα λάβει χώρα στον ίδιο χώρο το απόγευμα του Σαββάτου. 

Στη σκηνή θα ανέβουν συνολικά πάνω από 400 άτομα που ανήκουν σε 21 διαφορετικά χορευτικά και μουσικά σχήματα των ελληνικών κοινοτήτων  σε 19  πόλεις της Ρουμανίας. 

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Uniunea Elena Din Romania)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος