Τίρανα: Εκδήλωση για τα 20 χρόνια της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας

Εκδήλωση με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της διοργάνωσε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, στα Τίρανα, η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν περισσότεροι από 100 καλεσμένοι, μέλη και συνεργάτες της Ένωσης όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και η πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση και η πρέσβης του Ισραήλ, Galit Peleg, οι οποίες, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού τους μετέφεραν μηνύματα ειρήνης και ενότητας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Denald -George Tafani, ευχαρίστησε τα μέλη και το διοικητικό συμβούλιο για τις προσπάθειές τους τις δύο τελευταίες δεκαετίες και εξέφρασε την επιθυμία του η Ένωση να οδηγήσει την ελληνική επιχειρηματικότητα σε μια νέα εποχή. Επίσης, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασε την αλληλεγγύη της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας προς τον λαό του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε τη Δευτέρα στα Τίρανα για τη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου, δεν κατάφερε τελικά να παραστεί στην εκδήλωση, αλλά μέσω γραπτού μηνύματος, εξέφρασε την εκτίμησή του για την δραστηριότητα της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας υπέρ της ανάπτυξης υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Αλβανία, καθώς και την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο έργο της.

Η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2003 και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση και ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αλβανία. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση των επενδύσεων, της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας μεταξύ των δύο χωρών. Τα μέλη της δραστηριοποιούνται στους σημαντικότερους τομείς της αλβανικής οικονομίας, όπως οι τράπεζες, το εμπόριο, η ενέργεια, η βιομηχανία και οι κατασκευές. Σήμερα είναι εγγεγραμμένες πάνω από 40 εταιρείες, οι οποίες συμβάλλουν στην εκπλήρωση των στόχων της Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: dropolinews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος