Την Κυριακή 19 Μαρτίου η παρέλαση στη Μελβούρνη

Για τον Απόδημο Ελληνισμό, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου έχει πολύ μεγάλη σημασία. Γιορτάζουν όπως όλοι μας την κήρυξη του αγώνα για την Ελευθερία αλλά συγχρόνως υπενθυμίζουν στους πολίτες των χωρών που τους φιλοξενούν, πως οι Έλληνες πάλεψαν για να αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους και συγχρόνως ότι νιώθουν υπερήφανοι που είναι Έλληνες.

Στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, την 3η μεγαλύτερη ελληνόφωνη πόλη στον κόσμο μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, “επιστρέφει” η παρέλαση της 25ης Μαρτίου, μετά από τρία χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων και των εγκλεισμών και όλα δείχνουν ότι θα πραγματοποιηθεί μεγαλοπρεπώς την προσεχή Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023, στο Lakeside Stadium, στο Albert Park.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Εθνικής Επετείου, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πιο ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή 70 τμήματα.

Την Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023, θα τελεστεί και η καθιερωμένη Δοξολογία για την Εθνική Παλιγγενεσία στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ευσταθίου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος θα τιμήσει με την παρουσία του όλες τις εκδηλώσεις της Επιτροπής, ενώ το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 12.30μμ. θα πραγματοποιηθεί Τελετή Κατάθεσης Στεφάνων στο Μνημείο Μνήμης της Μελβούρνης που θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της Βικτωρίας κ. Daniel Andrews και άλλοι.

Πηγή: neoskosmos

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος