Την Ιουλία Τσέτη τίμησε το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο στο Καστελλόριζο

Η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στο Καστελλόριζο τίμησε την Ιουλία Τσέτη, πρόεδρο και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, φαρμακοποιό MSC, Επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ και γραμματέα του  ΔΣ του ΣΕΒ. 

Την τιμητική διάκριση, μαζί με το έμβλημα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, παρέλαβε η κυρία Τσέτη, από την κυρία Νικολέττα Τσιτσανούδη Μαλλίδη, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ιδρύτρια του θεσμού του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου και Associate in Linguistics του CHS – GR του Πανεπιστημίου Harvard και την κυρία Ροζελίτα Φραγκουδάκη, Πρόεδρο του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης.

Στην σύντομη τοποθέτησή της η κυρία Τσέτη, υπογράμμισε τη δύναμη αλλά και τον συμβολισμό του ακριτικού Καστελλόριζου για την Ελλάδα και τη νέα γενιά. Αναφέρθηκε, ακόμη, στους ψηφιακούς νομάδες και στην ανάγκη η Ελλάδα να μεταμορφωθεί σε έναν «Κόμβο Καινοτομίας και Αριστείας», καθώς παράγει βασική έρευνα. Με το σκεπτικό αυτό, απηύθυνε έκκληση στους νέους ανθρώπους και ερευνητές να παραμείνουν στην Ελλάδα, με στόχο να γίνουν οι πρωταγωνιστές της αλλαγής σελίδας της χώρας μας και να πρωτοστατήσουν στο brain gain και στο brain regain, με σκοπό την πρόοδο και ευημερία της πατρίδας μας.

Το 8ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα: «Ακριτικοί τόποι, γλώσσα και πολιτισμός» οργάνωσαν το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Ν. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Macquarie University της Αυστραλίας, με τη συμμετοχή του Κύκλου Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και των Boston University Philhellenes. 

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πανεπιστημιακοί και ερευνητές από 25 Πανεπιστήμια, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ερευνητές από την Ακαδημία Αθηνών και τους φορείς Study in Greece, Αdvanced Media Institute,  American Bureau of Shipping, ο Κύκλος Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης και οι Boston University Philhellenes. 

Το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο τελεί υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, υπό την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγίστης.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος