Τη “χρυσή” εποχή του ελληνικού κινηματογράφου αναβιώνει η Ελληνική χορωδία Αυστραλίας

Η Ελληνική Χορωδία Αυστραλίας, έπειτα από τη συναυλία του Mauthausen τον Οκτώβριο του 2022, επιστρέφει τον Ιούνιο στο Σίδνεϊ, με μια εκδήλωση που θα αναβιώσει τις αξέχαστες κινηματογραφικές επιτυχίες από την «χρυσή εποχή» του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Πρόεδρος της Χορωδίας, James Tsolakis, δήλωσε πως η Χορωδία θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια από τη Χρυσή Εποχή του Ελληνικού Κινηματογράφου, καθώς και από κινηματογραφικές σκηνές οι οποίες περιλαμβάνουν διάσημα ονόματα όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Χορν, η Σοφία Λόρεν, ο Τόλης Βοσκόπουλος, η Τζένη Καρέζη και η Μελίνα Μερκούρη.

Η συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου, στον κινηματογράφο Ritz Cinema στο Randwick του Σίδνεϊ, θα προσφέρει επίσης μια μοναδική συλλογή από πρωτότυπα κινηματογραφικά αποσπάσματα που έχει δημιουργήσει η βραβευμένη σκηνοθέτης Ειρήνη Αλιγιάννη, με στόχο να μεταφέρει το κοινό σε μία εποχή η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο μουσικός διευθυντής της Χορωδίας, Λέων Βιτογιάννης, ανέφερε ότι η ιδέα αυτής της συναυλίας φέρνει στο νου την «εποχή του βωβού κινηματογράφου, όπου μέσα στον κόσμο της σιωπής του θεάτρου, μιλούσε η μουσική».

«Οι μελωδίες και οι αρμονίες γίνονται οι ποιητές, εκφράζοντας τα βαθιά βάθη της ανθρώπινης κατάστασης. Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται κάτι τέτοιο στην Αυστραλία, γι’ αυτό και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή τη συναυλία», πρόσθεσε.

Η Αυστραλιανή Ελληνική Χορωδία είναι μια πολύγλωσση χορωδία με έδρα το Σίδνεϊ, και επικεφαλής τον βαρύτονο και μαέστρο Λέοντα Βιτογιάννη, ο οποίος είναι υπότροφος της Όπερας του Ειρηνικού για Νέους Καλλιτέχνες 2023.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος