Τα Θεοφάνια στην Αλεξάνδρεια

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων και η λειτουργία των Θεοφανίων στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, έχοντας δίπλα του τους Αρχιερείς, Ιερείς και Μαθητές της Πατριαρχικής Σχολής.  Στο πλευρό του Μακαριότατου, ο Σεβασμιότατος Ναυκράτιδος και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου κ. Παντελεήμων,  ο Σεβασμιότατος Πηλουσίου και Πατριαρχικός Επίτροπος  κ. Νάρκισσος,  ο Σεβασμιότατος Ταμιάθεως κ. Γερμανός, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Σχολάρχης της Ιερατικής Σχολής κ. Ισαάκ, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Ελπιδοφόρος και οι μαθητές της Σχολής, ενώ έψαλλε ο Πρωτοπρεσβύτερος  κ. Πάνος Γαζής.

Τα Θεοφάνια στην Αλεξάνδρεια

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, το παρών έδωσαν ο Γενικός Πρόξενος  κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης μετά της συζύγου του Ιωάννας, ο Πλοίαρχος και Σύνδεσμος του Πολεμικού Ναυτικού κ. Κωνσταντίνος Βαρουξής μετά της επίσης Πλοιάρχου, συζύγου του Αγγελικής,  ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας και του Συλλόγου «Πτολεμαίος» κα. Λιλίκα Θλιβίτου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κα. Αλίκη Αντωνίου, η Πρόεδρος της Αδελφότητας Κυπρίων Αλεξανδρείας κα. Μαρία  Φορμόζη, η Γραμματέας της  Αδελφότητας Κυπρίων Αλεξανδρείας κα. Μαίρη Παυλίδου,  η Διευθύντρια του Αβερώφειου Σχολείου κα. Πασχαλίνα Αγαπιάδου, η Γραμματέας των εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Κοινότητας κα. Μαίρη Μαυρίκου και η αγαπημένη αδελφή του Πατριάρχη κα. Ρούλα Μαχλά η οποία ταξίδεψε από το Ηράκλειο της Κρήτης για να βρεθεί στην Εορτή των Θεοφανίων.

Τα Θεοφάνια στην Αλεξάνδρεια

Αμέσως μετά τη λειτουργία, ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων που γίνεται κάθε χρόνο, μπροστά στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο. Είναι μια παράδοση που κρατά αιώνες στην ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας. Αμέσως μετά τον αγιασμό των υδάτων οι Αιγυπτιώτες συγκεντρώνονται στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο για το παραδοσιακό γεύμα που συμπεριλαμβάνει και την κοπή της βασιλόπιτας. Ακολούθησαν ομιλίες της πρόεδρου του ΕΝΟΑ κας Λιλίκας Θλιβίτου, του πρέσβη κ. Αθανάσιου Κοτσιώνη και του Α΄ Αντιπρόεδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέα Βαφειάδη.

πηγή: Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος