Τα ΕΛΤΑ τιμούν με ειδική έκδοση γραμματοσήμων τα 100 χρόνια της AHEPA

Σειρά αριθμημένων γραμματοσήμων που θα φέρουν τον επετειακό λογότυπο της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (AHEPA) θέτουν σε κυκλοφορία σήμερα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τιμώντας την ιστορία και το έργο της ομογενειακής οργάνωσης. 

Σήμερα, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (AHEPA), την 26η Ιουλίου του 1922 στην Ατλάντα. Σκοπός των ιδρυτών της ήταν ο αγώνας για την ενσωμάτωση στην αμερικανική κοινωνία και τη διασφάλιση των πολιτικών δικαιωμάτων τους, αλλά και η συσπείρωση απέναντι στις διακρίσεις, τον φανατισμό και το μίσος οργανώσεων όπως η Κου Κλουξ Κλάν. Σήμερα, η ΑΧΕΠΑ αριθμεί 40.000 μέλη και αποτελεί τη μεγαλύτερη και παλαιότερη ομογενειακή οργάνωση για την προώθηση των ελληνικών θεμάτων σε όλον τον κόσμο.

Έχοντας ως κεντρικούς άξονες την εκπαίδευση και την πολιτική υπευθυνότητα, η AHEPA έχει να παρουσιάσει πλούσια φιλανθρωπική δράση, ενώ σημαντική είναι και η συνεισφορά της, με πολυάριθμες δωρεές, στη χρηματοδότηση ιατρικών και άλλων ερευνών στις Η.Π.Α. και την Ελλάδα, με γνωστότερο παράδειγμα, στη χώρα μας, το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Τιμώντας την ιστορία και το έργο της AHEPA,  τα ΕΛΤΑ αφιερώνουν στη δράση μελών της ένα αριθμημένο φεγιέ με το επετειακό λογότυπό της, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, την ημέρα που συμπληρώνονται ακριβώς 100 χρόνια από την ίδρυσή της AHEPA, την 26η Ιουλίου του 1922 στην Ατλάντα. Τη σειρά συμπληρώνουν Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας – Φεγιέ, και Set Pack, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος