Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Return to your roots»

Έως την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο του προγράμματος «Επέστρεψε στις ρίζες σου» (Return to your roots), όπως ανακοίνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί προϊόν σύμπραξης του Γενικού Προξενείου, του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγου, του Κέντρου «ΣυνΜόρφωσις» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ελληνικού Συμβουλίου Ηγεσίας (Hellenic American Leadeship Council – HALC), και υλοποιήθηκε μέσω μιας σημαντικής δωρεάς ομογενούς.

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Return to your roots»

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες ομογενείς από τις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθούν την Ελλάδα και να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, την καθημερινότητα αλλά και εν γένει τις ιδιαίτερες πατρίδες των προγόνων τους. Βάσει αυτού, οι ιθύνοντες επιλέγουν 10 νέους και νέες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι και να περάσουν 10 μέρες στην Ελλάδα, οι οποίες όχι μόνο θα τους μείνουν αξέχαστες, αλλά θα αποτελέσουν τη βάση και την αφορμή προκειμένου να επιστρέψουν και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους με τη χώρα.

«Πρόκειται για ένα πολύτιμο βίωμα, μία γλωσσική, πολιτιστική, γαστρονομική, θρησκευτική εμπειρία, η οποία έφερε τους συμμετέχοντες πιο κοντά στην Ελλάδα. Ήδη τρεις εξ αυτών ολοκλήρωσαν πρόσφατα τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας και θα επιστρέψουν στη χώρα ως Έλληνες πολίτες» δήλωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδα στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ο οποίος εξήρε την αγαστή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και τόνισε ότι τα αποτελέσματα συμπράξεων πάντα μεγιστοποιούν τα αποτελέσματα.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Φώτο: Παραχώρηση Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σικάγο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος