Συνεργασία ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Πατρών με το Πανεπιστήμιο Μελβούρνης στον χώρο της Ιατρικής

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν στη Μελβούρνη χθες Πέμπτη 17 Νοεμβρίου το Πανεπιστήμιο Μελβούρνης με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος», η συμφωνία αφορά την περαιτέρω συνεργασία ανταλλαγής απόφοιτων, μεταπτυχιακών και μεταδιδακτορικών φοιτητών.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης  συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας και του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς και στελέχη του τμήματος Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης. Η ομάδα των επιστημόνων της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας συμπεριελάμβανε την ομάδα καθηγητών των δύο ελληνικών πανεπιστημίων, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τον πρόεδρο Βασίλη Παπαστεργιάδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) καθώς και τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών. Κεντρικό θέμα ήταν η μελλοντική συνεργασία στους τομείς της Καρδιολογίας και τις έρευνες που έχουν κάνει για την θεραπεία του Καρκίνου και μεταδοτικών ασθενειών.

Ο διευθύνων του Συνεδρίου καθηγητής Μαρίνης Πιρπιρής και Ταμίας της ΕΚΜ υπογράμμισε ότι η συνεργασία δεν αφορά τους τομείς της Διδασκαλίας και της Έρευνας, αλλά ακόμα δημιουργούνται ευκαιρίες για σεμινάρια, διδασκαλίες, εργαστήρια, ανταλλαγή ακαδημαϊκού υλικού, προγράμματα ανταλλαγής προσωπικού και οργάνωση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων. «Μας δίνετε μια σπάνια και μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ισχυρούς δεσμούς και συνεργασίες μεταξύ των Ακαδημαϊκών και των σπουδαστών, οι οποίοι τυγχάνουν να προέρχονται από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες» σημείωσε ο κ. Πιρπιρής.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Nicola Lautenschlager, επικεφαλής του Ιατρικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπογράψαμε την συγκεκριμένη συμφωνία με τα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Πάτρας. Μαζί θα καταφέρουμε όχι μόνο να ανταλλάξουμε ιδέες αλλά και να βρούμε τον σωστό τρόπο να εμπλουτίσουμε το πεδίο γνώσης των φοιτητών». 

Ο Πρόεδρος της ΕΚΜ, Βασίλης Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε στην ιστορία και τις αξίες που μοιράζονται η Ελλάδα και η Αυστραλία, ενώ τόνισε ότι οι φοιτητές της Ιατρικής στην Μελβούρνη θα έχουν πια την δυνατότητα να δουλέψουν και να μαθητεύσουν στην χώρα που γεννήθηκε ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Κλινικής Ιατρικής. 

Στο πέρας της σημαντικής συνάντησης, ο κ. Πατούλης έκανε τα αποκαλυπτήρια του αντιγράφου της προτομής του Ιπποκράτη, σύμβολο της συμφωνίας.

Σήμερα, Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη της Ελληνικής Ιατρικής Ένωσης Αυστραλίας και του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς που διοργανώνεται από την Ελληνική Ιατρική Ένωση Αυστραλίας με μια σειρά από ενδιαφέρουσες ομιλίες, συζητήσεις και παρουσιάσεις γύρω από τον τομέα της Υγείας.

Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου με το Φιλανθρωπικό Gala προκειμένου να ενισχυθούν οι οργανισμοί της Πρόνοιας και της Φροντίδας.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Νέος Κόσμος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος