Συνεργασία δήμων Ανατολικής Σάμου – Ζίντελφινγκεν στην πολιτική προστασία

Δύο πυροσβεστικά οχήματα και τον σχετικό εξοπλισμό παρέδωσε ο δήμος Σιντελφινγκεν στο δήμο Ανατολικής Σάμου, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την ενίσχυση του μηχανισμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στο νησί του Βόρειου Αιγαίου με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης .

Κατά την παραμονή τους στη Σάμο, οι εκπρόσωποι του  Δήμου Σιντελφίνγκεν επισκέφθηκαν αρχικά το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Πυθαγορείου, όπου τοποθετήθηκε το πρώτο από τα δυο οχήματα του Sindelfingen. Εκεί, τιμήθηκε η γερμανική αποστολή και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Φέρινγκερ με πλακέτα του Δήμου και ο διοικητής Π.Σ. του Ζίντελφίνγκεν Γιουστ με την πλακέτα της εθελοντικής υπηρεσίας Πυθαγορείου. 

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Βουρλιωτών, όπου τοποθετήθηκε το δεύτερο από τα δυο οχήματα του Sindelfingen. Η συνάντηση με την ομάδα εθελοντικής πυροσβεστικής έγινε στα πλαίσια της πανηγυρικής γιορτής της Γένεσης της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή της Παναγιάς «Βροντιανής» Σάμου. 

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Ζιντελφίνγκεν επισκέφτηκαν στη συνέχεια το αρχηγείο του Π.Σ. της Σάμου, όπου ενημερώθηκαν για τη δομή και τις δράσεις της ελληνικής Πολιτικής Προστασίας από τον διοικητή, αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Δαδούδη και στη συνέχεια συμφωνήθηκε να γίνει εμβάθυνση των συνεργασιών μεταξύ των δυο δήμων στον εν λόγω τομέα.

Η γερμανική πλευρά τόνισε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια να «μάθει» από τους Έλληνες συναδέλφους ειδικά στο κομμάτι της δασοπυρόσβεσης το οποίο φαινόμενο παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά στην Γερμανία και στο οποίο η ελληνική πλευρά διαθέτει πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία.  Η ΕΓΣ θα συνδράμει με την εμπειρία της στη δικτύωση και την οργάνωση της συνεργασία αυτή.

Κατά τη συνάντηση των δημάρχων των δύο Δήμων, ο δήμαρχος του Ζίντελφινγκεν παρέδωσε στο συνάδελφό Γιώργο Στάντζο επιταγή 5.000 ευρώ, για την περαιτέρω ενίσχυση των δομών της εθελοντικής πυροσβεστικής του νησιού. Από την από την πλευρά του, ο κ. Στάντζος απεύθυνε στον ομόλογό του πρόταση να ξεκινήσουν διαδικασίες για την επίσημη αδελφοποίηση των δυο Δήμων. 

Οι δύο Δήμοι αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους στον τομέα της πολιτικής προστασίας με ανταλλαγές καλών πρακτικών, κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις, αλλά και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στις στρατηγικές αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων, με τη συμπαράσταση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Ελληνογερμανική Συνέλευση)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος