Συναυλία με αφιέρωμα στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στο Κάϊρο

Το υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, η Όπερα του Καϊρου και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού-Παράρτημα Αλεξάνδρειας διοργανώνουν συναυλία-αφιέρωμα τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, με τη σοπράνο Αναστασία Ζαννή. 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου αργά το απόγευμα, στο ανοιχτό θέατρο της Όπερας του Καϊρου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Την Αναστασία Ζαννή θα συνοδεύει η ορχήστρα «Al Nour Wal Amal». 

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του σπουδαίου Έλληνα μουσικού, Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάϊρο.

Η Αναστασία Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα όπου  σπούδασε κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών και είναι αριστούχος διπλωματούχος Μονωδίας. Ειδικεύτηκε επίσης στη jazz μουσική στο Royal Academy of Music του Λονδίνου ενώ, εκτός από ελληνικά, μιλά άπταιστα Αγγλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά. Στην καριέρα της, είχε την ευκαιρία να τραγουδήσει σε ιστορικές περιστάσεις και χώρους, καθώς επίσης και ενώπιον πέντε Ελλήνων Πρωθυπουργών, αρκετών ομοσπονδιακών αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, του πρώην προέδρου της χώρας, Μπιλ Κλίντον, της Εθελ Κένεντι, του Μπούτρος Γκάλι και άλλων γνωστών προσωπικοτήτων.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή  ΕΚΚ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος