Συναυλία- αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη με την Αλεξάνδρα Γκράβας στο Χιούστον

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 29 Οκτωβρίου στο Χιούστον του Τέξας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από το θάνατο μεγάλο Έλληνα συνθέτη. 

Την εκδήλωση διοργάνωσαν δύο ελληνικοί πολιτιστικοί σύλλογοι  της περιοχής, το Hellenic Cultural Center of the Southwest (HCC-SW) και η Hellenic Professional Society of Texas (HPST), και την παρακολούθησαν περισσότερα από 200 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προξένου της Ελλάδος στο Χιούστον, Λάμπρου Κακίση.

Πρωταγωνίστρια της βραδιάς ήταν η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας, η οποία ενθουσίασε με την ερμηνεία της το κοινό. Την συνόδευαν ο πιανίστας Ζόζεφ Ολετσόφσκι, ενώ την παράσταση προλόγισε ο Αλέξανδρος Καλαμαρίδης, μέλος της ελληνικής κοινότητας του Χιούστον, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του HCC-SW και πρώην Πρόεδρος της HPST.

Το πρόγραμμα αποτελούσε μια επιλογή από τραγούδια του Θεοδωράκη σε ποίηση Ελύτη, Ρίτσου και Σεφέρη, καθώς  και άλλες μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη. Ακόμα,  περιλάμβανε και ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη με σμυρναίικα τραγούδια, ερμηνευμένα πάντα από την κ. Γκράβας, η οποία πριν μερικούς μήνες έδωσε και την πρώτη της συναυλία στη Σμύρνη.  

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : Εθνικός Κήρυκας)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος