Έκθεση με τίτλο «Στο όνομα της Ελευθερίας – Η Στουτγάρδη και η Ελληνική Επανάσταση του 1821», θα παρουσιαστεί από τις 2 Μαΐου έως τις 4 Ιουλίου 2025, στο StadtPalais, το Μουσείο της Πόλης της Στουτγάρδης.
Πρόκειται για μια ειδική έκθεση αφιερωμένη στην ελληνική επανάσταση του 1821 και τον φιλελληνισμό στη Γερμανία, σχετικά με τη στήριξη που πρόσφεραν απλοί Γερμανοί πολίτες στον δρόμο προς την ελευθερία. Ανάμεσά τους και ο στρατηγός Νόρμαν, ο οποίος ηγήθηκε του φιλελληνικού σώματος και πολέμησε στο πλευρό του Μάρκου Μπότσαρη και άλλων ηρωικών μορφών της επανάστασης.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Μαΐου, στις 19:00, και περιλαμβάνουν παρουσίαση της Προεδρικής Φρουράς, μουσική, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και συζήτηση με τους επιμελητές της έκθεσης.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με προεγγραφή. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Κυριακή 27 Απριλίου, στο www.stadtpalais-stuttgart.de.
Παράλληλα, στις 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη ελληνική παρέλαση της Στουτγάρδης, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ειδικότερα, στις 15:30, άγημα της Προεδρικής Φρουράς, ελληνικά σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι και ελληνικές κοινότητες, θα παρελάσουν περήφανα για την Ελλάδα, για τρίτη φορά στη γερμανική πόλη.
Πηγή: pontosnews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος