Η διεθνώς βραβευμένη Ελληνίδα σοκολατοποιός με έδρα τις Βρυξέλλες, Μίνα Αποστολίδη, διακρίνεται και το 2026 ανάμεσα στους κορυφαίους επαγγελματίες του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, σύμφωνα με τον έγκυρο γαστρονομικό οδηγό Gault&Millau. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταθερή παρουσία και την ποιότητα της δουλειάς της.

Ανάμεσα σε περίπου 2.000 σοκολατοποιούς, φέτος ξεχώρισαν μόλις 143 (από 168 την προηγούμενη χρονιά), με την Αποστολίδη να παραμένει σταθερά στην ελίτ του κλάδου.
Γνωστή για τις χειροποίητες σοκολάτες της, εμπνευσμένες από την ελληνική παράδοση, η δημιουργός δίνει έμφαση στη χρήση αγνών υλικών, αποφεύγοντας τη ζάχαρη στις περισσότερες συνταγές της και προσφέροντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων χωρίς λακτόζη και ζωικά λίπη. «Νιώθω περηφάνια για τη συμπερίληψή μου. Η επιλογή γίνεται ύστερα από ανώνυμες επισκέψεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που κάνει τη διάκριση ακόμα πιο σημαντική. Επιμένω στην υψηλή ποιότητα και νιώθω διπλή περηφάνια γιατί είμαι γυναίκα, Ελληνίδα, σε έναν χώρο που κυριαρχείται κυρίως από άνδρες», σημειώνει η ίδια.
Κάποιες από τις πιο γνωστές σοκολάτες της και άλλα προϊόντα κακάο είναι η Σεχραζάτ, με ταχίνι, μαύρη σοκολάτα και αμύγδαλα Οφρυνίου καραμελωμένα κι αλατισμένα, η Ευανθία (για την Ευανθία Ρεμπούτσικα) γκανάς γάλακτος αρωματισμένη με καφέ και ανθόνερο, η αλοιφή Chocorola, χωρίς γάλα ή ζάχαρη, αλλά με πολύ φουντούκι, μαύρη σοκολάτα και ελληνικό μέλι, τα μαρσμέλις, εμπνευσμένα από το ελληνικό λουκούμι και τα μαρσμέλις με μαύρη σοκολάτα και μέλι, και βέβαια η συλλογή της από τις Λαζούρες, οι γκανάς της με τα γυναικεία ονόματα (Αθηνά, Σοφία, Παυλίνα, Λουίζα κ.ά.) και τα revisited αμυγδαλωτά, εμπνευσμένα από το γλυκό των ελληνικών νησιών, η Mamamia, το Amantalli και η Celia.
Η Μίνα Αποστολίδη κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και το 2008 άφησε την καριέρα της στην επικοινωνία για να αφοσιωθεί στη σοκολατοποιία. Από το 2014 δραστηριοποιείται στο Βέλγιο με δικό της εργαστήριο και κατάστημα στα περίχωρα των Βρυξελλών (Rhode-Saint-Genèse). Τα τελευταία χρόνια επενδύει σε εκπαιδευτικά και διαδραστικά προγράμματα γύρω από τη σοκολάτα, ενώ έχει στο ενεργητικό της σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, βραβεία σε Gourmet Specialists Awards, αλλά και καλλιτεχνικές εκθέσεις με σοκολατένια έργα στην Ελλάδα.
Πηγή: Newsville.be
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος