Στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ η Λίνα Μενδώνη

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Παιδεία» του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ στην πόλη Στορκς του Κονέκτικατ επισκέφθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στο Κέντρο «Παιδεία», την κ. Μενδώνη υποδέχθηκαν ο ιδρυτής και πρόεδρος της «Παιδείας», Ηλίας Τομάζος, ο καθηγητής Φώτης Παπαδημητρακόπουλος στέλεχος της «Παιδείας», καθώς και πρόεδροι και αξιωματούχοι συλλόγων και σωματείων του Κονέκτικατ, αλλά και άλλων περιοχών των ΗΠΑ, καθώς και ομογενείς φίλοι και υποστηρικτές της «Παιδείας».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η  υπουργός μετέβη στο κυβερνείο του Κονέκτικατ στην πόλη Χάρτφορντ όπου την υποδέχθηκε εγκάρδια η ελληνικής καταγωγής υποκυβερνήτης Susan Bysiewicz και οι ελληνικής καταγωγής πολιτειακοί βουλευτές. Η κ. Μενδώνη και η υποκυβερνήτης αντάλλαξαν απόψεις για τον ελληνικό πολιτισμό και την επιρροή του στον πολιτισμό των Ηνωμένων Πολιτειών και του κόσμου, ενώ μίλησαν για την Ελλάδα και το νησί καταγωγής της κυρίας Bysiewicz, τα Κύθηρα. Σημειώνεται ότι η κυρία Bysiewicz μέσα στο γραφείο της μαζί με τις σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της πολιτείας του Κονέκτικατ έχει και τη σημαία της Ελλάδας.

Μετά το γεύμα, η κυρία Μενδώνη επέστρεψε στο Κέντρο της «Παιδείας» όπου επισκέφθηκε το νεόδμητο Μουσείο «Σπάρτη», το οποίο το υπουργείο Πολιτισμού προτίθεται να εμπλουτίσει με συλλογές έργων τέχνης και ελληνικά εκθέματα.

Σε δηλώσεις της στον «Εθνικό Κήρυκα», η κυρία Μενδώνη ανάφερε πως «εκείνο το οποίο αποκόμισα είναι η αγάπη αυτών των ανθρώπων που αποτελούν το Κέντρο ‘Παιδεία’ όχι απλώς να επιβιώσει, αλλά για να προωθήσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Γλώσσα ως ένα εργαλείο αναπτυξιακό για το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ». Η υπουργός πρόσθεσε, πως «οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται από υπερβολική αγάπη για την Ελλάδα, τον Πολιτισμό μας, τη Γλώσσα μας αλλά με στόχο να δημιουργήσουν τη νέα γενιά των Αμερικανών που να είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα και να λειτουργούν ως πρέσβεις του Ελληνισμού».

Αργότερα, δόθηκε επίσημο δείπνο προς τιμήν της κυρίας Μενδώνη, την οποία  η «Παιδεία» αναγόρευσε ως «Μεγάλη Ευεργέτιδα». 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Εθνικός Κήρυκας) 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος