Στις 26 Ιουνίου φέτος η «Ελληνική Ημέρα» στο Βανκούβερ

Επιστρέφει δυναμικά φέτος, μετά από μια διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας, η μεγάλη γιορτή της Ομογένειας στη Βρετανική Κολούμπια, ο Μήνας Ελληνικής Κληρονομίας, με ένα πλούσιο φεστιβάλ που καταλαμβάνει ένα τμήμα πέντε οικοδομικών τετραγώνων του δυτικού Μπρόντγουεϊ.

Οι εκδηλώσεις που έχει προετοιμάσει το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο της Βρετανικής Κολούμπια ξεκινούν από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου και κλείνουν στις 26 Ιουνίου με την περίφημη «Greek Day» στο Μπρόντγουεϊ, την δημοφιλή γιορτή ελληνικού φαγητού και πολιτισμού που είναι και η μεγαλύτερη του είδους της στην πόλη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε  δημοσίευμά της η ομογενειακή ιστοσελίδα 604now.com. Σε μια διαδρομή σχεδόν ενός χιλιομέτρου, ο δρόμος κλείνει για να φιλοξενήσει δεκάδες περίπτερα με νόστιμο φαγητό και ποτό, διασκέδαση και ζωντανή μουσική.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Μήνας Ελληνικής Κληρονομιάς γιορτάζεται τα τελευταία 30 χρόνια και αποτελεί σημαντικό στοιχείο της ιστορίας του Βανκούβερ. Περιλαμβάνει μια ευρεία σειρά πολιτιστικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, όπως καλλιτεχνικές εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις, επιδείξεις μαγειρικής, χειροτεχνίες, λογοτεχνία, μυθολογία και κινηματογραφικές ταινίες.

Παρομοίως, η Ελληνική Ημέρα στο Μπρόντγουεϊ είναι το ετήσιο φεστιβάλ δρόμου της κοινότητας που εκτείνεται στη γειτονιά Κιτσιλάνο, στην καρδιά της ελληνικής περιοχής της πόλης του Βανκούβερ.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, με στοιχεία από «Εθνικό Κήρυκα»,  ιστοσελίδα 604now.com και www.greekheritagemonth.com)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος