Στις 24 και 25 Ιουλίου το 5ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα το 5ο Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, το οποίο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα διεξαχθεί διαδικτυακά και αναμένεται να συμμετάσχουν Ηπειρώτες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, την Αυστραλία και την Ασία.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι αφενός η διατήρηση των δεσμών μεταξύ των αποδήμων Ηπειρωτών με τον τόπο τους, αφετέρου η ανάδειξη της δυναμικής και προοπτικής της Ηπείρου σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τις εργασίες του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και διοργανώνεται με την συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα χαιρετίσουν σημαίνοντα πρόσωπα.

Η ατζέντα συμπεριλαμβάνει ομιλητές του επιχειρηματικού, επιστημονικού και πολιτικού γίγνεσθαι.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χριστός Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, θα τοποθετηθεί σχετικά με την νεοφυή επιχειρηματικότητα μέσα από την πρωτοβουλία Elevate Greece.

Στην ενότητα για την Ήπειρο της ψηφιακής εποχής θα τοποθετηθούν οι κ. Philipp Deutscher, Γενικός Διευθυντής της TeamViewer Greece, κ. Αθανάσιος Ναυρόζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Natech και ο κ. Τάσος Κούτλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Akros Food Limited.

Για τον ρόλο του Πανεπιστημίου στη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, θα μιλήσουν οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Γκωλέτσης και κ. Χριστόφορος Νίκου.

Ο κ. Ηλίας Ηλιάδης, Διευθυντής Προσέλκυσης & Υποστήριξης Επενδύσεων, Enterprise Greece, θα μιλήσει για την ελληνική επενδυτική πρόταση κάνοντας αναφορά στην περίπτωση της Περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσης, θα συζητηθεί το πρόγραμμα γλωσσομάθειας των αποδήμων Ηπειρωτών.

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με την βράβευση προσωπικοτήτων που διακρίνονται για το έργο τους στην πολιτική, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική τους προσφορά.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού καλεί όλους τους Ηπειρώτες να συμμετέχουν στις ανοιχτές προς το κοινό εργασίες του Συνεδρίου, στις 24 Ιουλίου 2021, δηλώνοντας την συμμετοχή τους στην ιστοσελίδα http://www.world-epirotes.org/

Την Κυριακή 25 Ιουλίου οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχίσουν αποκλειστικά με την συμμετοχή των μελών του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών του Εξωτερικού.

Πηγή: pbnews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ